Detail kurzu

Life koučing výcvik - ICF medzinárodne certifikovaný

Business Coaching College

Popis kurzu

Life coaching – transformational conversations changing lives. (Životný koučing – transformačné rozhovory meniace životy)

Toto je jediný ACSTH certifikovaný výcvik v koučovaní špecializovaný na životné témy na celom území Slovenska a Česka.

Certifikácia: acsth-webRozsah: 10 dní v priebehu 8 mesiacov (program prebieha v piatich dvojdňových stretnutiach). Čas: 9.00 - 16.30, káva od 8.30 Pre koho je kurz určený: Výcvik je určený pre ľudí, ktorí sa chcú naučiť koučovať predovšetkým životné témy.Certifikát, ktorý dotanete: lctc-logo-pre-absolventov-srgbČo sa naučíte: Naučíte sa viesť koučovací rozhovor podľa jedenástich ICF kompetencií v zrozumiteľnej štruktúre podľa koučovacej pyramídy(TM). Na konci výcviku budete schopní samostatne viesť koučovacie rozhovory na životné témy, vrátane riešenia konfliktov, ujasňovanie vzťahov, hľadania vlastného miesta vo svete alebo stanovovania kariérnych cieľov.

Obsah kurzu

1. modul: Sformulovanie klientovho zámeru a cieľa 


1551277820302

Najskôr sa zameriame na to, ako klientovi pomôcť zadefinovať vlastné predstavy o smerovaní jeho života, ktoré by bolo pre neho dobré: Aby si klient odpovedal na otázky: Kde som v súčasnosti, ako sa mám, čo chcem mať inak? Preskúmanie prítomnosti a vlastných možností otvára cestu k nachádzaniu riešení.

V tomto moduli sa budeme venovať základnej štruktúre vedenia rozhovoru, špecifikám kladenia koučovacích otázok, mapovacím nástrojom v koučovacom rozhovore a nastaveniu koučovacieho procesu s dlhodobým klientom.

2. modul: Objavovanie hodnôt a osobnej sily klienta 


1551278057753

Tento modul je zameraný na koučovacie nástroje pomáhajúce klientovi objavovať a definovať vlastné hodnoty, odlišovať skutočné hodnoty od presvedčení a na prácu s limitujúcimi presvedčeniami. Špecifickú pozornosť budeme venovať všímaniu si zdrojov klientovej osobnej sily a sebavedomia. Osobná sila je tajný zdroj úspechu najrôznejších ľudí — sekretárok, manažérov aj vedcov, a má veľa dočinenia s ujasnením si toho, na čom nám skutočne záleží a schopnosťou postaviť sa za to. Kouči, ktorí si osvoja jemnú prácu objavovania zdrojov klientovej sily a nachádzania krehkej rovnováhy medzi chcením mysle a túžbou srdca, pomáhajú klientom viesť skutočne autentický život a ísť ich vlastnou cestou životom.

3. modul: Práca s vnútornými a vonkajšími prekážkami klienta 


1551278150893

Keď sme s klientom objavili, čo skutočne chce mať vo svojom živote prítomné a ktoré svoje hodnoty bude týmto ctiť, je čas pozrieť sa na techniky pomáhajúce mu identifikovať a prekonávať prekážky, s ktorými sa môže stretnúť. Vnútorné prekážky sú tie, ktoré sú ukryté v človeku a bránia mu alebo sťažujú dosiahnuť cieľ. Zameriame sa na koučovacie nástroje na zvýšenie sebauvedomenia, prácu so skrytými lojalitami a vnútornými bariérami. Častá príčina nedosahovania stanovených cieľov je, že nás viaže lojalita v oblasti, ktorá cieľu protirečí a my si to neuvedomujeme. Tento modul bude zameraný aj na trénovanie koučovacieho postoja – bdelosti a prítomnosti kouča, na aktívne počúvanie na troch úrovniach, vrátane počúvania nevypovedaného.

4. modul: Práca s konfliktmi a osobnou mocou klienta 


1551278301676

Konflikty sprevádzajú naše životy a patria k problémom, ktoré naši klienti do koučovania často prinášajú. Tento modul pripravuje kouča na to ako pomôcť klientovi pripravovať sa na náročné konverzácie, vrátane hrania rolí. Budeme sa venovať niekoľkým koučovacím nástrojom na zvládanie vnútorných aj vonkajších konfliktov a na používanie osobnej moci — aj v situáciách, keď naše postavenie je štrukturálne nižšie. Hlavný motív na zneužitie moci je to, že sa cítime slabí alebo ohrození (to sa deje rodičom aj šéfom, deťom aj kolegom). Pozrieme sa ako sa naše sebavnímanie vlastnej moci líši od toho, ako ju vnímajú ostatní a čo z toho vyplýva.

5. modul: Bilančné rozhovory s klientom 


1551278398870

V tomto moduli sa sústredíme na bilanciu vlastného progresu počas výcviku a na to, ako bilancovať klientov progres a viesť bilančné koučovacie rozhovory. Pozrieme sa tiež na to, ako v koučovaní dávať spätnú väzbu a čo je priama komunikácia. Budeme hľadať signály rovnováhy podpory a výzvy v koučovacom procese a ako s klientom vytvoriť jeho osobnú mapu rôznych druhov sily, ktoré má a ako ho budú ďalej sprevádzať. V tomto moduli sa koučom už zvyčajne vynára ich vlastný a jedinečný koučovací štýl, ktorý je v súlade s ich temperamentom a hodnotami.


Cieľová skupina

Výcvik je určený pre ľudí, ktorí sa chcú naučiť koučovať predovšetkým životné témy.
Certifikát LCTC - life coaching certified coach, ACSTH a CCE diplom k medzinárodnej certifikácii Poznámka k cene

cena za 2x5 dní/ 8 mesačný výcvik

Kontaktná osoba

Zuzana Karpinska
0905659188
karpinska@koucovaciaskola.sk

Hodnotenie




Organizátor