Detail kurzu

TQM – Komplexné riadenie kvality

TQM Slovakia s.r.o.

Popis kurzu

TQM je viac ako len jedna z metód! Získate rozsiahle poznatky o jednotlivých prvkoch TQM a informácie o požiadavkách na celkový manažment kvality. Účastníci sa postupne oboznámia so zavádzaním zlepšovacích opatrení a naučia sa porozumieť rôznym kultúram a filozofiám. Návštevou seminára získate know-how, ako aktívne nasadiť Komplexné riadenie kvality vo Vašej organizácii.

Získať rozsiahle poznatky o prvkoch TQM a o požiadavkách na celkový manažment kvality. Účastníci sa postupne oboznámia so zavádzaním zlepšovacích opatrení a naučia sa porozumieť rôznym kultúram a filozofiám. Návštevou seminára získate know-how, ako aktívne nasadiť Komplexné riadenie kvality vo Vašej organizácii. Osvojenie nástrojov TQM bude umocnené pomocou príkladov a skupinovej práce.

Obsah kurzu

 Základné poznatky o manažmente kvality  Čo znamená TQM?  Filozofia TQM a jej vznik  Rozdiely v kultúre medzi Japonskom, Európou a USA  Vývoj podniku s a bez TQM  Zvyšovanie kvality, ale ako presne?  Rôzne aspekty kvality  Východný pohľad na „kvalitu“ a vzniknuté dôsledky  Nové indikátory kvality z Japonska  Prekážky pri zavádzaní zmien do praxe  Podmienky pre nasadenie TQM  Porovnávanie metód (Príklad: Neustále zlepšovanie-Kaizen)  Eliminácia strát a zvyšovanie pridanej hodnoty  Rôzne druhy zlepšovania a ohraničenie voči ďalším metódam „Motivácie podľa východného prístupu“  Kvalifikácia pracovníkov  Efektívne vedenie  Maslowova pyramída potrieb  Veľká téma „motivácia“: pokus o zhrnutie  Pomôcky a náradie  workshop / skupinová práca  Roadmap: ako ďalej po tomto seminári  Typy a výmena skúseností

Metódy: prednáška, skupinová práca, diskusia

Poskytované benefity:  Rozsiahle školiace materiály  Kniha: TQM  Fotodokumentácia predstavených Flipchart-ov  Skúsený školiteľ s praxou  Príjemná tréningová atmosféra s najlepšími službami  Obed a občerstvenie počas prestávok  Potvrdenie o účasti resp. o kvalifikácii  Bohatý priestor pre vzájomnú výmenu znalostí a skúseností účastníkov

Trvanie: 2 dni

Cieľová skupina

Seminár je zameraný na predstavenstvo firmy, konateľov, riadiacich pracovníkov, vedúcich projektov, poradcov, organizátorov, odborníkov so strategickým zadávaním úloh, zodpovedných za procesy, manažérov kvality, ako aj všetky osoby, ktoré sa chcú s touto témou oboznámiť.

Poznámka k cene

Pri registrácii viac účastníkov z jednej firmy poskytujeme 10 % zľavu z ceny druhého účastníka. Pre on-line rezervácie je poskytnutá zľava vo výške 3%.

Kontaktná osoba

Ing. Miroslav Miškovic
+421 48/471 58 38
mm@tqm.com

Hodnotenie




Organizátor