Detail kurzu

Mindfulness – žijeme tu a teraz 8-týždňový kurz

Akadémia pozitívneho života

Popis kurzu

Cieľom Mindfulness MBSR kurzu je spriatelenie sa so svojim životom. Je to pozvánka, aby sme sa lepšie zoznámili so svojim telom, mysľou a srdcom. Vďaka tomu, že svojmu telu a mysli budeme venovať pozornosť novým, systematickým a láskyplným spôsobom, objavíme dôležité dimenzie nášho života, ktoré sme nepoznali.

Náš život ovplyvňuje naša myseľ, ktorá sa veľmi rada túla v minulosti alebo budúcnosti. Neustále niečo analyzujem hodnotí a posudzuje. Naše činy sú riadené našim autopilotom vzorcov správania a reakcií, ktoré si často ani neuvedomuje. Ale život sa odohráva tu a teraz, v prítomnom okamihu, ktorý nám väčšinu času uniká.

Zámerom kurzu Mindulness MBSR  je vystúpenie z autopilota, v ktorom žijeme väčšinu času a návrat do prítomného okamihu. Spriateliť sa so svojim telom. Naučiť sa zameriavať pozornosť na skúsenosti v prítomnom okamihu, na naše myšlienky a rozptýlenú myseľ, na emócie a fyzické pocity v tele. A to všetko s postojom zvedavosti, láskavosti a bez posudzovania. Všetky tieto kroky nás vedú k stíšeniu našej mysle, znižovaniu stresu, k prekonávaniu ťažkých životných situácií , k zmene nášho postoja k zdravotným problémom a vedomému reagovaniu na podnety, ktoré k nám prichádzajú. Učia nás k láskavému prístupu k sebe samému aj k ostatným ľuďom.

Podľa výskumov profesora Dr. Jon Kabat-Zinna, Mindfulness pomáha zlepšovať psychické aj zdravotné problémy. Ako hovorí vo svojich videách Mindfulness je tajomstvo a zároveň dar pre ľudstvo. Tajomstvo, ktoré tu bolo tisíce rokov späť a na ktoré sme časom zabudli. Tak ho poďme spolu odhaliť.

Obsah kurzu

Počas kurzu Mindfulness sa budeme spoločne venovať:

  • Prebudeniu z automatického pilota
  • Cvičenia na vnímanie seba a ostatných okolo nás
  • Cvičenia na „spriatelenie sa“ s telom
  • Cvičenia na uvedomovanie si tela, dychu, pocitov a emócií
  • Cvičenia na stíšenie a uzemnenie
  • Všímavý pohyb a uvedomovanie si tela v pohybe
  • Cvičenia na „spriatelenie sa“ so stresom
  • Cvičenia všímavosti so zameraním na zvládnutie ťažkej situácie
  • Cvičenia na uvedomovanie si všetkého, čo je tu a teraz
  • Stresovej komunikácií a Mindful medziľudským vzťahom
  • Precíteniu života všetkými zmyslami
  • Láskavému prístupu a súcitu k sebe samému

Budeme sa stretávať každý pondelok od 13.1.2020 alebo štvrtok od 16,1,2020 v čase od 17,30 -20,00 po dobu 8-mich týždňov a spoločne trénovať jednotlivé techniky tak, aby ste si ich oslovili a dokázali ich používať aj v reálnych situáciách

Cieľová skupina

Všetci ľudia, ktorí chcú zlepšiť svoj život a naučiť sa žiť v prítomnosti tu a teraz. Pre firmy máme pripravených viacero variant podľa konkrétnych potrieb.

Certifikát MBSR certifikat - kvalifikovaný lektor Poznámka k cene

Kurz bude každý pondelok od 13.1. 2020 alebo štvrtok od 16.1.2020, v čase od 17,30 - 20.00 po dobu 8 týždňov. V cene je kompletný manuál a nahrávky cvičenia / zdravotné meditácie.vi

Kontaktná osoba

Mária Boťanská
+421 902 920 929
skolenie@akomyslietpozitivne.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať