Detail kurzu

KURZ MALOVANIA/ AKRYL- Kreatívne techniky maľby od A po Z

VYTFIT kurzy kreslenia, maľovania

Popis kurzu

(Nenáročné oboznámenie sa s technikami a postupmi kreslenia a malovania akrylovými farbami. Každá zo 7 vzájomne nadväzujúcich lekcií kurzu je samostatným projektom zameraným na konkrétnu oblasť.)

Obsah kurzu

(7 týždenný kurz základov kreslenia a maľby akrylom, 1× týždenne, 2× 60 min., 4–6 osôb v skupine, program je určený pre začiatočníkov a mierne pokročilých)

Kurz ponúka nenáročné oboznámenie sa s technikami a postupmi malovania akrylovými farbami. Každá z 8 vzájomne nadväzujúcich lekcií kurzu je samostatným projektom zameraným na konkrétnu oblasť. Program je určený pre každého, bez vekového obmedzenia.

O programe 7 týždenného kurzu maľby akrylom:

  • Postup a spôsob prípravy podkladu, výber a použitie médií, to podstatné o farbách, ich spôsobe miešania a nanášania (K dispozícii sú textové prílohy so všetkými potrebnými informáciami).
  • Techniky náčrtu, výstavby obrazu, Transparentné a netransparentné techniky maľby. (práca s 2 druhmi akrylových farieb) Oboznámenie sa so špecifikami maľby zátišia, portrétu, figúry a krajinných scenérií.
  • Techniky malby štetcom, špachtlou a inými nástrojmi,premaľba štruktúr vytvorenej pastou,alebo gelom, práca s retardérom, tónované podklady, tieňovanie, stupňovanie tónov, farebná modulácia, maskovanie, sgrafitové efekty a lazúrovanie, rozstrekovanie, impasto,technika pouring, ebru art a iné
  • Názorné, praktické vysvetlenia ako dosiahnuť plastické efekty, vzdušnú perspektívu, hĺbku krajiny, ako namaľovať oblohu s oblakmi, more a vlny, spôsob farebného modelovania portrétu, figúry, zátišia, atd.
  • Analýza, kópia, parafráza,alebo štylizácia známeho diela podľa výberu, (Spontánny realizmus, Impresionizmus, Popart, Abstrakcia, Akčná maľba atď. + Kombinované techniky akrylu). Každý si odnesie viac ako 14 obrazov a štúdii.

Cena 7 týždenného kurzu AKRYL je 199,9 €/osoba. (V cene je zahrnutý komplet materiál a pomôcky: – 2 druhy akrylových farieb, štetce, médiá, tuhy, gumy, papiere, našepsované podložky, maliarske plátna na ráme. Pracuje sa s nepáchnucimi materiálmi, nie sú potrebné ani ochranné návleky).

Cieľová skupina

Kurz je určený pre dospelých, mládež, deti, páry, alebo skupiny. Podmienkou účasti nie je talent, ani predchádzajúce skúsenosti s tvorbou, ale nadšenie, chuť a otvorenosť pre nové výzvy.

Hodnotenie




Organizátor