Detail kurzu

Kozmetik / Kozmetička ( akreditovaný kurz MŠ )

Vánok, s.r.o.

Popis kurzu

Je krása a estetika to čo vás baví ?

Rád/Rada pomáhate ľudom a baví vás starostlivosť o pleť ?

Snívali ste o tom, že si otvoríte svoj vlastný kozmetický salón ?

Teraz je ten správny čas zapojiť sa do nášho kurzu - Kozmetik/Kozmetička !

Kurz prebieha v profesionálnom kozmetickom salóne s 25 ročnou skúsenosťou na trhu. Iba u nás sa dozviete všetko čo potrebujete pre vašu budúcu úspešnú kariéru kozmetičky.  Ako bonus budete mať možnosť v tomto kurze nazrieť na plynulý chod salónu, radi vám zodpovieme na všetky vaše zvedavé otázky a uvidíte naživo prácu na profesionálnych prístrojoch cez rádiofrekvenciu, frakčný laser, HDfacial, Vital injektor, Onetec a mnoho ďalších. 

Kurzy prebiehaju v doobednajších / poobednajších hodinách. Individuálne možnosť aj cez víkendy. Harmonogram po konzultácii je možné upraviť podľa vašich požiadaviek. 

Obsah kurzu

Absolvent vzdelávacieho programu pozná anatómiu a fyziológiu kože, pravidlá kozmetickej starostlivosti, príčiny a prejavy kožných chorôb vyvolané baktériami, hubami, vonkajšími škodlivinami, parazitmi, vírusmi, choroby z precitlivenosti, choroby prenášané pohlavným stykom, malígne a benígne ochorenia, biochemické procesy v jednotlivých vrstvách pokožky, zloženie kože - pokožka, zamša, podkožné väzivo, diagnostiku pleti - farba pleti, premastenie, prekrvenie, tónus a turgor, typológia pleti, reaktivita a fotoreaktivita kože, odchýlky a vady pleti, ochlpenie pleti, genotyp, príčiny a prejavy kožných chorôb, problémy v procese rohovatenia pokožky, tvorba pigmentu, povolené a zakázané úkony v kozmetike, technologické postupy kozmetických úkonov ako aj indikácie a kontraindikácie v pracovných úkonoch, pozná zloženie kozmetických prípravkov na čistenie pleti, základy kozmetickej chémie, pozná účinky kozmetických prístrojov používaných v kozmetike. Ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a hygienické predpisy v oblasti kozmetiky, druhy dezinfekcie, dezinsekcie, sterilizácie ako aj prevádzkový poriadok. Je zručný v oblasti používania niektorých kozmetických prístrojov a kozmetických nástrojov a pozná vybavenie kozmetickej prevádzky, vie vykonať kozmetickú diagnostiku pleti, zvoliť vhodné pracovné postupy, pripraviť pracovné prostredie, zvoliť a použiť vhodné kozmetické prípravky podľa typu pleti. Je zručný v oblasti povrchového a hĺbkového čistenia pleti, spôsobov zmäkčovania pleti a vie zvoliť vhodný spôsob zmäkčovania pleti podľa typu pleti (parafín, zábaly, obklady, kozmetické zmäkčovadlá, parný kúpeľ). Je zručný v oblasti exfoliácie - mechanický peeling, enzymatický peeling, aplikácie masiek (krémové, enzymatické, gélové, alginátové, astrigentné, čistiace atď.), masáže tváre, krku dekoltu a mikromasáže očného okolia. Je zručný v oblasti úpravy a farbenia obočia, farbenia mihalníc, starostlivosti o ruky a masáže rúk, odstraňovania nežiaduceho ochlpenia studeným a teplým voskom (ruky, nohy, horná pera, podpazušie, bikiny). Je zručný a ovláda techniky líčenia - denné, večerné, techniky korekcie tváre očí, úst a nosa a techniky nanášania make-up.

Cieľová skupina

Osoby so záujmom pracovať v oblasti kozmetických služieb. 
Certifikát Osvedčenie - Kozmetik/Kozmetička Poznámka k cene

1290 €

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať