Detail kurzu

Legislatíva v sektore mäsa jatočný zvierat a mäsových výrobkov v praxi

AT CONSULT spol.s r.o.

Popis kurzu

Cieľom je odovzdať účastníkom praktické skúsenosti pre splnenie legislatívnych požiadaviek v sektore mäsa jatočných zvierat a mäsových výrobkov. V rámci školenia sa účastníci naučia označovať výrobky pri ich umiestňovaní na trh v rámci Európskeho spoločenstva.

Obsah kurzu

  • Všeobecné hygienické požiadavky na prevádzkovú a osobnú hygienu priestorov a zamestnancov pri predaji a manipulácií s trhovo upraveným mäsom a mäsovými výrobkami.
  • Zásady založené na princípoch správnej výrobnej a hygienickej praxe systému HACCP. Interná kontrola v zmysle požiadaviek HACCP, externá kontrola orgánmi potravinového dozoru, praktické príklady z výkonu úradných kontrol v sektore mäsa jatočných zvierat a mäsových výrobkov.
  • Hygienické požiadavky na predaj a manipuláciu s trhovo upraveným mäsom jatočných zvierat pri jeho umiestňovaní na trh v zmysle platnej legislatívy.
  • Hygienické požiadavky na predaj a manipuláciu s mäsovými výrobkami pri ich umiestňovaní na trh v zmysle platnej legislatívy.
  • Aktivita s účastníkmi – kolektívna spolupráca pri práci s „rizikovými“ potravinami, spätná väzba a informovanosť v kolektíve – praktické príklady.
  • Praktické usmernenie pre označovanie trhovo upraveného mäsa a mäsových výrobkov, ktoré sú ponúkané na predaj konečnému spotrebiteľovi.
  • Príjem mäsa a mäsových výrobkov, kontrola teplotných podmienok skladovania na všetkých stupňoch od príjmu až po predaj konečnému spotrebiteľovi. Dodržiavanie zásad vysledovateľnosti, reklamácie.

Cieľová skupina

Pracovníci pôsobiaci na všetkých stupňoch výroby, spracovania, skladovania, manipulácie a uvádzania na trh mäsa jatočných zvierat a mäsových výrobkov. Školenie má praktický prínos pre mäsiarov, pracovníkov bitúnkov, skladníkov, výrobných pracovníkov v spracovateľských závodoch, vedúcich pracovníkov predajní, ako aj pre obslužný personál v predajniach potravín.

Kontaktná osoba

AT CONSULT spol. s r.o.
+421 31/562 53 07
atconsult@atconsult.sk

Hodnotenie




Organizátor