Detail kurzu

KURZ KRESLENIA/ ČB KRESBA - Svet kreslenia pre každého

VYTFIT kurzy kreslenia, maľovania

Popis kurzu

(Výtvarný kurz základov klasickej kresby, osvojovania si zákl. kresliarskych zručností a postupov výstavby obrazu, špecifík techník kreslenia grafitovou tuhou, uhľom, sépiou, rudkou, tušom, kriedou, pastelom, gumou.Témy sú nasmerované k zvládnutiu realistickej kresby zátišia a priestorových objektov, kresby portrétu (podľa modelu), figúry (živého aktu) a krajinných scenérií (vzdušná perspektíva). Možnosti špecializácie…)

Obsah kurzu

(10 týždňový kurz, 2× 60min (cca 3 vyuč. hodiny), 1× do týždňa, 4–6 osôb v skupine)

Program 10 týždenného kurzu ČB kresby je zameraný všestranne. Obsahom kurzu je osvojovanie si základných kresliarskych zručností cez oboznamovanie sa so základnými technikami a postupmi výstavby obrazu, ako predpokladu k optimálnemu zvládnutiu realistickej kresby portrétu, figúry, aktu, zátišia (priestorových objektov v perspektíve) a kresby krajinných scenérií. V cca 20 vzájomne nadväzujúcich, vecných štúdiách (podľa predlôh a modelov) sa každý oboznámi s technikami kresby uhlom, rudkou, ceruzou, kriedou, pastelom a perom, s kombinovanými technikami a s voľným experimentovaním. Kurz je určený pre začiatočníkov laikov, ktorí sa chcú naučiť kresliť, skúsenejších a zároveň pre všetkých, ktorí si na prácu s farbou ešte chcú počkať, alebo si k nej doteraz nevytvorili vzťah. Program výuky je variabilný, a preto môže byť zameraný výlučne len na jednu z oblastí, napr. kresbu portrétu alebo figúry, aktu, alebo prispôsobený požiadavkám špeciálnych záujemcov, ktorých predstavujú budúci tvorcovia animácií a dizajnu.

Program 10 týždňového kurzu Kresby:

  • Analýza priestorových objektov (kresba zátišia, návrh kompozície tvarov v priestore, vizovanie – postupy merania proporcii, lineárna a tónovaná kresba, kresba drapérie).
  • Portrét sádrového modelu (kresba fragmentov tváre, ruky, nohy, hlavy, valér, stupňovanie tónov…).
  • Kresba hlavy, portrét, autoportrét (kombinované techniky, pozadie, efekty, lesky…)..
  • Stojaca a sediaca figúra, figurálna kompozícia (kresba aktu, anatómia ľudskej postavy…).
  • Krajina a perspektíva (konštrukcia krajiny, perspektíva…).

Cena 10 týždenného kurzu „ČB KRESBA – kreslenie pre každého“ je 219,9 €/osoba. Cena zahŕňa komplet materiál a pomôcky.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre dospelých, mládež, deti, páry, alebo skupiny. Podmienkou účasti nie je talent, ani predchádzajúce skúsenosti s tvorbou, ale nadšenie, chuť a otvorenosť pre nové výzvy.

Certifikát V prípade záujmu je možné pre jednotlivca, pár, alebo skupinu, vystaviť OSVEDČENIE/ INTERNÝ CERTIFIKÁT o návšteve kurzov kreslenia, maľovania VytFit Poznámka k cene

Komplet materiál a pomôcky sú zahrnuté v cene, netreba si nič nosiť

Hodnotenie




Organizátor