Detail kurzu

Výtvarné kurzy IMITÁCIA REALITY - kurz základov klasického kreslenia a maľby

VYTFIT kurzy kreslenia, maľovania

Popis kurzu

Integrované výtvarné kurzy klasického kreslenia, maľovania, založené na realistickom zobrazovaní, verných prepisoch videnej skutočnosti. ABC- da výtvarnej tvorby, základy kresby, maľby, akvarel, gvaš, tempera, pastel, akryl, olej, komb. techniky atď…)

Obsah kurzu

(10 týždenný kurz základov klasickej kresby a maľby, 1× týždenne, 2× 60 min(3 vyuč. hodiny), 4–6 osôb v skupine)

Pre nadšencov tradičných žánrových disciplín (zátišie, portrét, figúra, krajina atď.), je v ponuke klasický kurz kresebných a maliarskych štúdií. Jeho program spočíva v úsilí o nadobúdanie remeselnej zručnosti formou prevažne realistických štúdií (prepisov videnej skutočnosti podľa predlôh a modelov) a oboznamovania sa s výrazovými možnosťami základných výrazových prostriedkov (bod, línia, tvar, škvrna), za súčasného osvojovania si princípov kompozície, perspektívy, znalostí anatómie, práce s farbou, atď. Cieľom kurzu je tak sprostredkovať čo najhlbší vhľad do problematiky základov výtvarnej tvorby, ktorý môže účastník po jeho ukončení naďalej rozvíjať v nadväzujúcom kurze. Program výuky je variabilný, a preto môže byť zameraný výlučne len na jednu z oblastí, napr. kresbu a maľbu portrétu, ako aj prispôsobený požiadavkám špeciálnych záujemcov, ktorých predstavujú budúci tvorcovia animácií a dizajnu.

Program 10 týždňového kurzu Základov kresby a maľby:

  • Analýza priestorových objektov (kresba a maľba zátišia, drapérie, návrh kompozície, náčrt
  • Portrét sádrového modelu (kresba, maľba ruky, nohy, hlavy, farebná skica, stupňovanie tónov…)
  • Maľba hlavy podľa živého modelu (technika maľby olejovými farbami, pozadie, farebné efekty, lesky…)
  • Stojaca a sediaca figúra (kresba a maľba aktu, anatómia ľudskej postavy…)
  • Krajina a perspektíva (konštrukcia krajiny, vzťah hĺbky a farby…)

Cena 10 týždenného kurzu Imitácia reality je 219,9 €/osoba. Cena zahŕňa komplet materiál a pomôcky (rôzne druhy papiera, temperové, akrylové, olejové, akvarelové farby, suché a olejové pastely, maliarske plátna, štetce, tuhy, kriedy, rudky, gumy, špachtle, riedidlá do olejových farieb, podložku na kreslenie, maliarsku lepenku a iný materiál).

Cieľová skupina

Kurz je určený pre dospelých, mládež, deti, páry, alebo skupiny. Podmienkou účasti nie je talent, ani predchádzajúce skúsenosti s tvorbou, ale nadšenie, chuť a otvorenosť pre nové výzvy.

Hodnotenie




Organizátor