Detail kurzu

BRATISLAVA - Pracovná psychohygiena – praktický nácvik alebo Ako spracovať emočne náročné situácie v práci aj osobnom živote

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Náš pracovný aj osobný život je plný stresu. Stres do určitej hladiny nás vybudí k vyššiemu výkonu. Ak ale prekročíme kritickú hranicu stresu, tak nám to začne komplikovať náš život: Zníži našu schopnosť riešiť problémy, zhorší naše vzťahy s inými ľuďmi aj náš pracovný výkon.

Často sa objavia psychické aj zdravotné problémy: búšenie srdca, problémy s trávením, bolesti hlavy, nervozita, problémy so spánkom, pocity úzkosti, smútok a podobne.

Motivačné príslovie hovorí, že čo vás nezabije, to vás posilní. Ale to nie je pravda. Niektoré konflikty a stresujúce situácie nás síce nezabijú, ale ani neposilnia. Namiesto toho nás to nalomí. A my potom už nie sme takí, akí sme boli pred tou šokujúcou udalosťou, či konfliktom.

V takýchto prípadoch je potrebné využiť techniky pracovnej psychohygieny, pomocou ktorých dokážeme negatívny stres spracovať a uvoľniť. To nám navráti našu bývalú motiváciu, energiu aj vysoké pracovné výkony.

Na workshope Pracovná psychohygiena si preberieme trochu teórie a hlavne tam bude praktický nácvik jednotlivých mentálnych psychohygienických techník.

Obsah kurzu

Obsah školenia:

• Ako sa rýchlo upokojiť, keď sme v strese

• Ako odhaliť skrytú príčinu nášho stresu

• Ako uvoľniť stres pomocou ukončujúcej sugescie

• Ako uvoľniť stres pomocou riadenej predstavivosti (Focusing).


Každú z uvedených techník budú účastníci trénovať na praktickom cvičení.

Techniky pracovnej psychohygieny vám prinesú:

– významné upokojenie do 10 minút od použitia,

– prílev životnej energie,

– optimizmus a zlepšenie psychiky,

– vyrovnanosť a sebavedomie,

– zlepšenie zdravotného stavu (psychosomatika),

– zlepšenie pracovného výkonu,

– stanete sa príjemnejším spoločníkom pre vašich milých a blízkych

Pre koho je školenie určené: manažéri a zamestnanci, ktorí sú vystavení nadmernému stresu.

 Čo nám o tomto školení napísali jeho účastníci:

 - Školenie bolo zaujímavé praktickými návodmi, ako ovládnuť stres. Najviac sa mi páčila technika prerámovania – vedieť sa pozrieť na problém z iného pohľadu. Ďakujem.

M.L., manažér oddelenia, ČSOB, a.s.

- Uvedomila som si, čo ma v poslednej dobe trápilo a negatívne ovplyvňovalo a po použití ukončujúcej sugescie sa mi veľmi uľavilo. Mám z toho eufóriu.

Magdaléna

- Najlepšie mi fungoval vnútorný rozhovor. Pri tom som normálne cítil, ako zo mňa odchádza stres a napätie. Super, toto budem odteraz používať.

Tomáš, team leader

Cieľová skupina

manažéri a zamestnanci, ktorí sú vystavení nadmernému stresu...

Certifikát Potvrdenie o účasti Poznámka k cene

V cene je zahrnuté organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, občerstvenie behom celého dňa, teplé a studené nápoje, skvelá káva z kávovaru.

Kontaktná osoba

Ing. Adriana Matúšová
0914 124580
vzdelavanie@otidea.sk

Hodnotenie




Organizátor