Detail kurzu

Podmaľba na sklo - on line tvorivé dielne

OZ Tvorivá dielňa

Popis kurzu

Pripravili sme pre Vás ON-LINE WORKSHOP venovaný PODMAĽBE N A SKLO.Obrázky maľované na skle sa rozšírili z Byzancie, vďaka výrobe tabuľkového skla. Na Slovensku máme zachované stopy prejavu ľudovej maľby na skle z 18. storočia. Obrázky vznikali kopírovaním predlohy na sklo.
Inšpirujte sa aj našimi námetmi. Vyskúšajte si aj iné techniky maľby na sklo. Z farieb v predajniach umeleckých potrieb sú na výber vypaľovacie alebo nevypaľovacie farby. Farby priehľadné a nepriehľadné. Farby riediteľné liehom, organickými riedidlami, vodou. Farby na okná - Window color, ale aj farebné tuše a technika vyškrabávania obrázkov. Vyskúšajte si kontúry na sklo, tupovanie farieb, efekty s použitím gélu na sklo, či využitím šablón. Možnosti ako skrášliť svoj byt, ozvláštniť sklenenú misku, vázu, či koreničku je množstvo. Veríme, že naše ukážky pôvodnej techniky Vás nadchnú k tvorivej a radostnej činnosti.

Obsah kurzu

WORKSHOP A:
Workshopu sa môžete zúčastniť ako divák/diváčka – budete sa len pozerať na tvorbu a máte možnosť sa pýtať lektorky počas celého procesu na spôsob práce a tvorenia podľa konkrétnej dielne. Lektorka zodpovie na Vaše otázky, poskytne rady a praktické tipy.
Cena workshopu touto formou: 15 EUR/osoba/kurz.Účastníkom poradíme a ukážeme aj materiály a pomôcky a prevedieme Vás dostupnými materiálmi a farbami na tvorbu. Poskytneme Vám tipy na dostupné podklady na maľovanie.

Cieľová skupina

záujemcovia o maľovanie na sklo
Hodnotenie




Organizátor