Detail kurzu

Popis kurzu

  • Navrhovať a analyzovať pracoviště podle zásad systému tahu (micro layout, ergonomie pracoviště a pohybu s materiálem)
  • Navrhovať efektívne hranice pracoviska a naviazať ich na efektívne priebežné zásobovanie (Milk Run)
  • Navrhovať usporiadanie skladov formou supermarketov vrátane výpočtu ich veľkosti (FIFO)
  • Navrhovať a implementovať Sekvenčné zásobovanie a Kanban
  • Výpočty Kanbanového okruhu
  • Používať vyrovnávanie výroby a tvorbu výrobných dáviek (vyrovnávací box, EPEI, tvorba výrobných dáviek)
  • Ucelíte si znalosti o správnom fungovaní ťahového systému

Obsah kurzu

Teóriu jednotlivých nástrojov bezprostredne aplikujeme v sérii workshopov na reálnych procesoch hostiteľskej firmy. Analyzujte s nami výrobné linky z pohľadu zásobovania, odberu a použitia materiálu. Revidujte celkové zásobovanie firmy – medzi výrobnými pracoviskami, zásobovanie zo skladu do výroby a skladové procesy.

Prevedieme vás detailmi práce so supermarketmi. Vypočítame spoločne kombinovaný zásobovací proces riadený niekoľkými kanbanovými okruhmi a aplikujeme túto znalosť do reálneho procesu.

Cieľová skupina

Vedúci výroby, manažéri kvality, inžinieri kvality, procesní inžinieri, majstri, logistici a plánovači, Lean špecialisti

Certifikát Po skončení kurzu účastník získa potvrdenie o úspešnom absolvovaní kurzu.
Hodnotenie




Organizátor