Detail kurzu

Nástroje kvality a FMEA - Analýza príčin porúch a ich dôsledkov

Q-System s.r.o.

Popis kurzu

Cieľomkurzu je poskytnúť účastníkom znalosti o princípoch analýzy možných príčin porúch a ich dôsledkov v procese návrhu produktu a procesu podľa príručky Chrysler LLC, Ford Motor Company a General Motors Corporation, ktorá je aplikovateľná pre splnenie požiadaviek normy ISO/TS 16949:2009 pri návrhu a vývoji produktu a procesu. Účastník získa informácie o aplikácií postupov analýzy, o previazanosti FMEA s ostatnými dokumentmi v systémoch manažérstva kvality a overí si praktické postupy analýzy pri riešení prípadových štúdií v priebehu kurzu.

Obsah kurzu

V priebehu kurzu je účastník stručne oboznámený s históriou FMEA a následne je kurz zameraný na výklad základných princípov FMEA. Hlavný dôraz je kladený na praktický výklad postupov FMEA návrhu produktu a FMEA návrhu procesu. Získané znalosti sú počas kurzu aplikované pri riešení prípadových štúdií.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre pracovníkov v automobilovom priemysle zodpovedných za návrh a vývoj produktu a procesu, pre pracovníkov zodpovedných za spoľahlivosť a spôsobilosť procesu, pre pracovníkov zodpovedných za riešenie internej a externej nepodarkovosti, ale aj pre ostatných, ktorí sa chcú oboznámiť s postupom vykonávania analýzy FMEA. Kurz je taktiež určený pre pracovníkov stredného a vyššieho manažmentu, zodpovedných za budovanie a udržiavanie systémov manažérstva kvality, kde získajú informáciu o dôležitosti FMEA v manažérskych systémoch a jej dopade na prideľovanie zdrojov.

Poznámka k cene

V cene očerstvenie, obed, materiály ku školeniu a vystavenie osvedčenia. V prípade požiadavky je kurz možné realizovať aj v anglickom jazyku - cena na požiadanie.

Kontaktná osoba

Marek Fic
+421 903 366 254
marek@qsystem.sk

Hodnotenie




Organizátor