Detail kurzu

Daňový rešerš roku 2020 – všetko, čo potrebujete vedieť o DPH a DzP

Akadémia vzdelávania Zvolen

Popis kurzu

Nepremeškajte užitočné školenie pre prax, na ktorom sa oboznámite s potrebnými informáciami na aktuálne témy v oblasti dane z príjmov a DPH.

Aké sú lehoty na podanie daňového priznania za rok 2019 vo väzbe na COVID-19? Bola už odvolaná mimoriadna situácia, aké to má dosahy na daňové povinnosti?

Využite NOVÚ možnosť, a to právo na odpočet „minulých daňových strát“ za rok 2015 – 2018 až do výšky 1 000 000 eur!!! Týka sa aj daňových subjektov, ktoré už podali daňové priznanie.

Došlo k podstatnej zmene platenia preddavkov na daň z príjmov pre mnohé daňové subjekty, ako aj úprave pravidiel pre uplatnenie výdavkov na PHL a položiek podmienených zaplatením. Ako posúdiť zdaniteľnosť príjmu dotácie na nájomné, prvá pomoc? Dozviete sa užitočné informácie pre uplatnenie daňových výdavkov ako aj príklady z praxe v oblasti majetku a iné.

V druhej časti si vysvetlíme vybrané príklady na DPH z praxe, napríklad preukazovanie splnenia podmienok oslobodenia pri predaji tovaru do EÚ po 1.1.2020, príklady na odpočítanie DPH, vznik daňovej povinnosti a iné. 

Obsah kurzu

PROGRAM

•Mimoriadne opatrenia vo finančnej oblasti (COVID-19) – lehota na podanie daňového priznania za rok 2019 (kedy vlastne uplynie?)

•Odpočet „minulých daňových strát“ za rok 2015 – 2018 až do výšky 1 000 000 eur. Týka sa aj daňových subjektov, ktoré už podali daňové priznanie!!! (podmienky a pravidlá odpočtu daňových strát na príklade), úprava pravidiel aj pre daňové subjekty shospodárskym rokom

•V súvislosti so zlepšením podnikateľského prostredia platia od 21.7.2020 nové pravidlá pre uplatnenie výdavkov PHL – zvýšenie normovanej spotreby o 20 % (dosah na daň z príjmov a DPH na praktických príkladoch)

•Opatrenia týkajúce sa preddavkov na daň z príjmov právnických osôb – daňovník nie je povinný zaplatiť rozdiel vzniknutý na zaplatených preddavkoch na DPPO od začiatku zdaňovacieho obdobia (aké sú podmienky)

•Vybrané témy na uplatnenie daňových výdavkov (napr. zriadenie internetu pre zamestnanca na home office, mimoriadne výdavky v čase pandémie a mnohé iné)

•Príspevok „prvá pomoc“ – účtovanie, zdaniteľnosť príjmu

•Dotácia na nájomné v čase pandémie – účtovanie, zdaniteľnosť príjmu, DPH

•Nové pravidlá na položky podmienené zaplatením – § 17 ods. 19 ZDP od 1.1.2020 v príkladoch (provízie, sprostredkovanie, zmluvné pokuty, manažérske služby, právne služby a iné)

•Vybrané aplikačné problémy z oblasti majetku s vplyvom na daň (ocenenie majetku pre daňovú základňu; predaj rozostavanej nehnuteľnosti; upozornenie na chyby v zmluvách pri obstaraní nehnuteľnosti; zmluvy o výpožičke od 1.1.2020 a iné)

•Uplatňovanie zrážkovej dane pri platbe do zahraničia (napr. za softvér, údržbu softvéruwaru, nájomné)

•Vybrané príklady k DPH
◦Zmena pravidiel na priradenie prepravy v reťazových obchodoch od 1.1.2020
◦Zhrnutie podmienok pre dodanie tovaru do iného členského štátu podľa § 43 po 1.1.2020 (pravidlá na preukazovanie oslobodenia, ako má vyzerať vzor potvrdenia pri predaji tovaru do EÚ?, lehota na disponovanie dôkazov pri predaji do EÚ, upozornenie na časté chyby)
◦Základ dane DPH (čo sa do základu dane zahŕňa a čo nie, bezodplatné dodania po 1.1.2020 – napr. darovanie notebooku zamestnancovi)
◦Oprava základu dane a dane pri dodaní tovaru alebo služby (dobropisy tuzemské, dobropis do EÚ, vykazovanie)
◦Vznik daňovej povinnosti priznať a odviesť daň
Príklady na uplatnenie práva na odpočítanie DPH
◦Aplikačné problémy § 69 zákona o DPH (nákup tovaru od zahraničnej osoby, tuzemský revers charge)

•Diskusia

Ako bonus získa každý účastník školenia zdarma:
•Služby telefonickej daňovej a mzdovej pohotovosti – odborníci odpovedajú na vaše otázky počas 30 dní

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, obed.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.
Pre fakturáciu je potrebné včas poskytnúť fakturačné údaje / objednávku.
Inak platba v prospech účtu SK47 0200 0000 0031 7933 7255 VS RRMMDD
Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň.

HARMONOGRAM:

8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia
9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou 

Cieľová skupina


Poznámka k cene

cena pri počte min 4 účastníci, inak dohodou, individ 15,- eur / 60 min

Hodnotenie




Organizátor