Detail kurzu

Lean Manažment - základné poznatky

TQM Slovakia s.r.o.

Popis kurzu

Lean manažment je systém riadenia vychádzajúci z Toyota Production System (TPS), ktorého cieľom je znížiť výrobné náklady a skrátiť dodacie lehoty. Naučíte sa aké sú strategické a ekonomické výhody nasadzovania štíhlej výroby a pochopíte princípy Lean manažmentu. Seminár končí zodpovedaním otázok jednotlivých účastníkov, ohľadom konkrétnych možností využitia Lean manažmentu v ich spoločnosti.

Podstatu Lean manažmentu tvoria systematické prístupy a pragmatické techniky na zabránenie plytvaniu v rámci celého hodnotového reťazca. Už počas systematickej analýzy slabých miest a nasadenia osvedčených metód Lean manažmentu v praxi sa hodnotové toky spoločnosti výrazne zlepšia. Nebojte sa experimentovať a zapojte sa do Lean manažmentu.

Naučíte sa aké sú strategické a ekonomické výhody nasadzovania štíhlej výroby a pochopíte princípy Lean manažmentu. Tento seminár Vám poskytne v danej problematike kompaktný prehľad a je rovnako vhodný pre výrobné ako aj pre spoločnosti z oblasti služieb.

Obsah kurzu

História" Lean Manažmentu • Princípy Lean Manažmentu • Skúsenosti / požiadavky o Úlohy a zodpovednosť vedenia o Faktory úspechu pre implementáciu • Úvod do Toyota Production System (TPS) o Filozofia o Princípy • Zákaznícky orientovaná definícia hodnotových tokov o Požiadavky zákazníkov o Orientácia na zákazníka • Odstránenie plytvaní o 7 druhov plytvania o Udržiavanie poriadku a čistoty (5S) o Štandardizácia o Synchronizácia procesov o Vyrovnávanie procesov (EPEI) o CIP / KAIZEN • Obmedzenie chýb o FMEA / DRBFM o Poka Yoke • Zabezpečovanie procesu o Metódy riešenia problémov o TPM • Simulačný Workshop na pochopenie vplyvu princípov • Tipy / skúsenosti

Počas skupinovej práce účastníci spoznajú najdôležitejšie kroky k úspechu Lean konceptov pomocou komplexnej a prakticky orientovanej simulácie, a budú ich potom vedieť využiť pri nasadzovaní Lean-u vo vlastnej spoločnosti.

Rozsah / Doba trvania: 2 dni

Cieľová skupina

Generálni riaditelia, manažéri, plánovači, projektoví manažéri, pracovníci zodpovední za procesy ako aj každý, kto chce získať prehľad o obsahu a požiadavkách Lean manažmentu. Tento seminár je tiež vhodný ako základné školenie pre prierezové skupiny z jednej firmy.

Poznámka k cene

Pri registrácii viac účastníkov z jednej firmy poskytujeme 10 % zľavu z ceny druhého účastníka. Pre on-line rezervácie je poskytnutá zľava vo výške 3%.

Hodnotenie




Organizátor