Detail kurzu

Ako zvládnuť medzikultúrne rokovanie v anglickom jazyku?

EFE, s.r.o.

Popis kurzu

Cieľom vzdelávacej aktivity je, aby sa účastníci dozvedeli o základných zásadách správnej medzikultúrnej komunikácie s partnermi, s ktorými sa stretávajú za okrúhlym stolom alebo komunikujú pri pracovných stretnutiach a spoločenských podujatiach doma a v zahraničí v anglickom jazyku. Cieľom vzdelávacej aktivity je sledovať kultúrne osobitosti nasledovných krajín: Belgicko, Bulharsko, Dánsko, Holandsko, Česká republika, Fínsko, Francúzsko, Luxembursko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Slovenská republika, Španielsko, Švédsko, Taliansko a Veľká Británia.

Obsah kurzu

Účastníci sa naučia praktické rady ako nadviazať kontakt, ako zvládnuť úvodnú spoločenskú konverzáciu, ako si dohodnúť stretnutie a ako postupovať pri rokovaní krok po kroku v anglickom jazyku. Cieľom vzdelávacej aktivity je aktívna práca s frázami a slovnou zásobou, ktorá zodpovedá jednotlivým etapám rokovania. Dôraz sa kladie na ich praktické precvičovanie a konverzáciu. V rámci medzikultúrnej komunikácie účastníci vzdelávacej aktivity budú sledovať typické znaky životného štýlu, obchodného rokovania a komunikácie v Belgicku, Bulharsku, Dánsku, Holansku, Českej republike, Fínsku, Francúzsku, Luxembursku, Maďarsku, Nemecku, Poľsku, Slovenskej republike, Španielsku, Švédsku, Talianku a Veľkej Británii. Súčasťou vzdelávacej aktivity je praktická diskusia o témach, ktoré nie sú v jednotlivých kultúrach prijateľné a môžu byť vážnou prekážkou pri budovaní vzájomných vzťahov. Priebeh vzdelávacej aktivity je založený na praktických ukážkach, hraní situačných dialógov a rolí, pri ktorých si účastníci precvičia anglický jazyk a jednotlivé výrazy zo spoločenskej konverzácie a rokovacej angličtiny. Celý kurz prebieha v anglickom jazyku. Referencie lektora kurzu: Ministerstvo financií SR, Ministerstvo spravodlivosti SR, Ministerstvo hospodárstva SR, Ministerstvo vnútra SR, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácii SR, Ministerstvo životného prostredia SR, Ministerstvo kultúry SR Ministerstvo pôdohospodárstva SR, Ministerstvo životného prostredia, Telekomunikačný úrad SR, Úrad pre jadrový dozor SR, Úrad pre metrológiu, normalizáciu a skúšobníctvo SR, Správa štátnych hmotných rezerv SR, Orange Slovakia, a.s., Technopol International, a.s., Slovak Telecom, a.s.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre všetkých záujemcov o medzikultúrnu komunikáciu s minimálnou znalosťou anglického jazyka na úrovni pre-intermediate.

Kontaktná osoba

PaedDr. Eva Gáboríková, PhD.
+421 907 618 455
evagaborikova@mail.t-com.sk

Hodnotenie




Organizátor