Detail kurzu

Maľovanie na hodváb - hodváb na ráme I.

OZ Tvorivá dielňa

Popis kurzu

Základné informácie o hodvábe a technike maľovania na hodváb, výber motívu,predtlačený vzor – kruh,príprava a výber farieb, ukážka tieňovania, vlastná práca, dokončenie a prezentácia výrobku.

Obsah kurzu

Na spoločnom stretnutí sa dozviete o hodvábe, jeho štruktúre, vlastnostiach a možnostiach práce s ním. Vyskúšate si všetky potrebné pomôcky na maľovanie. ( farby, štetce, rámy, úchytky, efektové komponenty a kontúry na hodváb). Všetky tieto pomôcky si budete môc pozrieť a vyskúšať. Prakticky si vyskúšate napínanie hodvábu na rám a prácu s farbami, kontúrami. Ukážeme si ako tieňovať – akvarelová technika. (vyťahovanie a zapíjanie farieb). Ak už máte nejaké pokus s maľovaním na hodváb za sebou, budeme zdieľať praktické tipy a triky ako dosiahnuť čistý a pekný výsledok našej tvorby. Kurz Hodváb na ráme I. je určený začiatočníkom aj pokročilejším tvorcom. Podmienkou účasti nie je vedieť kresliť. Na hodvábnom kurze pracujete s hodvábom podľa predlohy, pričom využijeme transfer obrázka z podkladu na hodváb. S odborným vedením, dokážeš namaľovať hodvábnu šatku a hodvábny kruh s motívom mandaly.

Cieľová skupina

Záujemcovia o maľovanie na hodváb. Máte umeleckého ducha a nadchýňa Vás krehkosť a nádhera jemných hodvábnych materiálov? Skúste s nami maľovať na hodváb.

Poznámka k cene

Materiál, občerstvenie v cene. Z kurzu si odnesiete vlastný hodvábny výrobok.

Hodnotenie




Organizátor