Detail kurzu

MANAŽÉRSKE ZRUČNOSTI - 80-HODINOVÝ AKREDITOVANÝ KURZ

AVOAR, s.r.o.

Popis kurzu

Úspešný absolvent kurzu získava schopnosť zlepšenia personálneho riadenia v organizácii v rámci svojich právomocí, naučí sa pracovať s konfliktami tak, aby boli pre neho prínosom v pracovnom i súkromnom živote. Vzdelávací modul prináša absolventom rozvoj zručnosti komunikácie v procese zmeny a spoznanie štýlov potrebných pre riadenie zmien na riadiacej pozícii v rámci organizácie alebo firmy, kde pôsobia. Účastníci spoznajú význam a vplyv emócií na vlastnú prácu a spoznajú možnosti riadenia emócií. Súčasťou kurzu je aj rozvoj kreatívnych schopností ako prostriedkov hľadania nápadov a riešení.

Obsah kurzu

Kurz čerpá z niekoľkoročnej praxe lektora. Kurz trvá 80 hodín, rozdelených do 5 modulov po 16 hodín (2-dňové). Odstupy medzi sústredeniami: 6 – 8 týždňov.

Aj keď jednotlivé moduly na seba nadväzujú a sú v jednej línii rozvoja zručností potrebných k efektívnej riadiacej práci, napriek tomu ide vždy o samostatné moduly, ktoré ponúkajú účastníkom a záujemcom možnosť výberu a rozvoja z ich pohľadu pre nich najpotrebnejších osobných a sociálnych kompetencií v rámci riadiacej a manažérskej práce.

Obsahová náplň jednotlivých modulov akreditovaného kurzu MANAŽÉRSKE ZRUČNOSTI:

1. modul – Základy personálneho riadenia

Absolvent vzdelávania získa schopnosť spoznať reálny stav personálneho riadenia v svojom mikrotíme a jeho vplyv na organizáciu alebo firmu, v ktorej pracuje. Získané vedomosti a zručnosti bude môcť využiť na zlepšenie personálneho riadenia v organizácii v rámci svojich právomocí. Prínosom je uvedomenie si jeho zodpovednosti a dôležitosti participácie v rámci personálneho riadenia organizácie alebo firmy.

2. modul – Zvládanie konfliktných situácií

Každý účastník bude mať možnosť spoznať základné princípy zmeny postojov ku konfliktom a uvedomiť si vplyv výchovy na vnímanie a riešenie konfliktných situácií. Získané vedomosti a zručnosti bude môcť využiť na riešenie konfliktných situácií rôznymi spôsobmi a bude mať možnosť spoznať svoj vlastný preferovaný štýl riešenia konfliktov. Prínosom tohto modulu je rozoznanie vývojových štádií konfliktov a spoznanie možností riešenia v jednotlivých štádiách, čo v konečnom dôsledku môže pre každého účastníka z dlhodobého hľadiska znamenať, že s konfliktnými situáciami môže pracovať tak, aby boli pre neho prínosom v pracovnom i súkromnom živote.

3. modul – Manažment zmien

Modul prináša možnosť hlbšie poznať sám seba v oblasti riadenia zmien, poznania procesu a faktorov ovplyvňujúcich priebeh zavádzajúcich a existujúcich zmien a uvedomiť si svoju rolu pri týchto zmenách a eliminovať negatívne vplyvy. Súčasťou tohto procesu je aj identifikácia a hľadanie riešení odstránenia blokov v rámci zmeny, ktoré na nás vplývajú. Cieľom vzdelávania je naučiť sa komunikovať v procese zmeny a spoznať štýly potrebné na riadenie zmien. Získané skúsenosti a zručnosti budú mať možnosť účastníci využiť na riadiacej pozícii v rámci organizácie alebo firmy, kde pôsobia.

4. modul – Manažment emócií

Účastníci spoznajú význam a vplyv emócií na vlastnú prácu. Budú mať možnosť identifikovať osobné a sociálne kompetencie potrebné v rámci svojej profesie. Prínosom tohto modulu je možnosť rozvoja schopnosti riadenia emócií prostredníctvom semaforu emočných kompetencií a spoznaní jednotlivých emočných vrstiev. Absolventi kurzu spoznajú spôsoby a možnosti rozvoja emočných kompetencií tak, aby boli pre nich prínosom v pracovnom živote na riadiacej pozícii, ale aj v súkromnom živote.

5. modul – Využitie kreativity v manažérskej práci

Absolvent modulu spozná teoretické východiská kreativity a jej základné charakteristiky a kritériá, ktoré mu pomôžu identifikovať jeho vlastné kreatívne schopnosti. Súčasťou kurzu je oboznámenie sa a spoznanie prekážok kreativity a hľadanie možností ich odstránenia. Účastníci budú mať možnosť rozvíjať kreatívne schopnosti a využívať kreatívne techniky ako prostriedok hľadania nápadov a riešení.

Cieľová skupina

Manažéri všetkých úrovní, majitelia malých a stredných firiem, špecialisti pre ľudské zdroje, ktorí sa chcú rozvíjať v rámci svojich osobných a sociálnych kompetencií. Na kurze sa pracuje v skupine 6 – 10 ľudí.

Certifikát Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR. Každý modul je ukončený záverečnou prácou. Úspešný absolvent získava osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou. Poznámka k cene

Ak sa účastník po 1. module rozhodne v kurze nepokračovať, garantujeme mu vrátenie zaplateného poplatku za 2. - 5. modul. Pri účasti troch a viacerých ľudí z jednej spoločnosti poskytujeme zľavu z účastníckeho poplatku vo výške 5 – 10 %.

Kontaktná osoba

Ján Ondrušík
+421 2/555 653 45
avoar@avoar.sk

Hodnotenie




Organizátor