Detail kurzu
Someliersky kurz
Súkromná hotelová akadémia GASMO
Popis kurzu
Poskytnúť účastníkovi kurzu komplexné znalosti z o procese fungovania
gastronómie na Slovensku a vo svete. Účastník kurzu získa: komplexný
prehľad o výrobe ponúkaného tovaru na Slovensku (alkoholické
a nealkoholické nápoje), teoretické znalosti z oblasti skladovania
a podávania vín, praktické znalosti zo somelierskych súťaží získa
znalosti o správnom a estetickom podávaní teplých a studených
alkoholických a nealkoholických nápojov.
Profil absolventa Absolvent sa môže uplatniť na pozícii barmana, čašníka,
someliera, naučí sa správne aplikovať odborné vedomosti a zručnosti
v praxi, získa zásady kultúrneho správania na verejnosti, dokáže viesť
skladovú evidenciu a vinné skladové priestory
Obsah kurzu
1.Teoretická časť História vína, jeho výroba, skladovanie, ponuka, podávanie destilátov, digestivov, vinohradníctvo, práca s vínom, temperovanie jednotlivých druhov, slovenské a svetové vinohradníctvo a vinárstvo, pomôcky someliéra, odborné názvy typov a objemov fliaš, správne servírovanie vína k jedlám, dekantovanie, základné druhy pohárov. 2.Praktická časť Praktické cvičenie podávania vín, správny servis, komunikácia s hosťom, psychologické cvičenia ako správne odporúčať nápoje.
Cieľová skupina
študenti odborných škôl záujemcovia o prácu v barovej časti gastronómie nezamestnaní obyvatelia s cieľom rekvalifikovať sa
Požadované vstupné vzdelanie základné
Forma záverečnej skúšky Písomný test Ústna časť Praktická časť (servis, komunikácia, celkový dojem)
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality