Detail kurzu

Popis kurzu

Poskytnúť účastníkovi kurzu komplexné znalosti z o procese fungovania gastronómie na Slovensku a vo svete. Účastník kurzu získa: komplexný prehľad o výrobe ponúkaného tovaru na Slovensku (alkoholické a nealkoholické nápoje), teoretické znalosti z oblasti skladovania a podávania vín, praktické znalosti zo somelierskych súťaží získa znalosti o správnom a estetickom podávaní teplých a studených alkoholických a nealkoholických nápojov.
Profil absolventa Absolvent sa môže uplatniť na pozícii barmana, čašníka, someliera, naučí sa správne aplikovať odborné vedomosti a zručnosti v praxi, získa zásady kultúrneho správania na verejnosti, dokáže viesť skladovú evidenciu a vinné skladové priestory

Obsah kurzu

1.Teoretická časť História vína, jeho výroba, skladovanie, ponuka, podávanie destilátov, digestivov, vinohradníctvo, práca s vínom, temperovanie jednotlivých druhov, slovenské a svetové vinohradníctvo a vinárstvo, pomôcky someliéra, odborné názvy typov a objemov fliaš, správne servírovanie vína k jedlám, dekantovanie, základné druhy pohárov. 2.Praktická časť Praktické cvičenie podávania vín, správny servis, komunikácia s hosťom, psychologické cvičenia ako správne odporúčať nápoje.

Cieľová skupina

študenti odborných škôl záujemcovia o prácu v barovej časti gastronómie nezamestnaní obyvatelia s cieľom rekvalifikovať sa

Požadované vstupné vzdelanie základné

Forma záverečnej skúšky Písomný test Ústna časť Praktická časť (servis, komunikácia, celkový dojem)

Kontaktná osoba

Ing. Viera Turáková
+421 2/682 028 17
vetu@atlas.sk

Hodnotenie




Organizátor