Detail kurzu
Kurz varenia diétneho stravovania
Súkromná hotelová akadémia GASMO
Popis kurzu
Cieľ: dosiahnuť prostredníctvom vzdelávacích aktivít zvýšenie
vedomostí týkajúcich sa zdravej výživy a vplyvu výživy na zdravie
obyvateľstva snaha
zaviesť diétne stravovanie do čo najväčšieho množstva prevádzkových
jednotiek identifikovať negatívne javy vo výžive pripraviť jedlá
zodpovedajúce diagnóze alebo problému naučiť sa zvládať rizikové
situácie a stres upraviť celkový spôsob života vypracovať obsah
vzdelávacích programov a metodiky vzdelávania edukátorov pre hostí
Obsah kurzu
1.Teoretická časť Rozdelenie diét ( receptúry a jedálny lístok k jednotlivým diétam), racionálna strava (zásady správnej výživy), zmiešaná strava, diferencovaná strava, protiplesňová diéta, zásady stravovania 2.Praktická časť Technologický postup pri jednotlivých diétach a racionálnej stravy
Cieľová skupina
Cieľové skupiny: kuchári z prevádzok spoločného stravovania kuchári z prevádzok uzatvoreného stravovania (materské školy, školy, nemocnice, domy opatrovateľskej služby, …) Požadované vstupné vzdelanie výučný list so zameraním na kuchár (kuchárka) Forma záverečnej skúšky a)teoretická časť – písomná skúška (normovanie) b)praktická časť – príprava menu
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality