Detail kurzu

Popis kurzu

Poskytnúť komplexné znalosti v oblasti gastronómie v teoretickej a praktickej forme. Účastník kurzu získa: prehľad o výrobe ponúkaného tovaru na Slovensku a v zahraničí ( alkoholické a nealkoholické nápoje),
teoretické a praktické znalosti z oblasti prípravy, podávania a servírovania miešaných nápojov, praktické znalosti prípravy miešaných nápojov formou „working flair“ (nový trend prípravy miešaných nápojov vo svetovej gastronómii, základné zručnosti barmanskej show – free style –barmanská exibícia zameraná na atraktívnejšiu formu prípravy miešaných nápojov, komplexné znalosti práce barmana za barmanským pultom.

Obsah kurzu

1.Teoretická časť Rozdelenie nápojov, výroba vína, piva, alkoholických nápojov, skupiny a druhy miešaných nápojov, suroviny, základné pravidlá prípravy miešaných nápojov , spôsob ich prípravy a ich podávania, pomôcky barmana, barové pochutiny, vlastnosti barmana, spoločenské pravidlá pri podávaní nápojov, nápojový lístok, druhy barov, receptúry. 2.Praktická časť Frapovanie, videotréning, vizuálna výučba miešaných nápojov s následnou praktickou prípravou.

Cieľová skupina

študenti odborných škôl záujemcovia o prácu v barovej časti gastronómie nezamestnaní obyvatelia s cieľom rekvalifikovať sa

Absolvent sa môže uplatniť na pozícii barmana, čašníka, someliéra, naučí sa správne aplikovať odborné vedomosti a zručnosti v praxi, získa zásady kultúrneho správania sa na verejnosti, naučí sa normovať suroviny pri príprave miešaných nápojov. Forma záverečnej skúšky Písomný test Ústna časť Praktická časť ( klasická príprava miešaných nápojov, free style schow, práca za barom ( working flair)

Hodnotenie




Organizátor