Detail kurzu

Baristický kurz - Barista Profi

Coffee partners s.r.o. - Škola baristu

Popis kurzu

Baristický kurz sa doporučuje pre personál kaviarní, reštaurácií, baristov a barmanov, ktorí majú záujem pripravovať pre svojich hostí lepšiu a kvalitnejšiu kávu.

Obsah kurzu

Témy kurzu:

 

· Faktory ovplyvňujúce chuť kávy

· Pôvod a história kávovníka

· Pestovanie, zber a spracovanie kávy

· Praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt

· Pôsobenie kávy na ľudský organizmus

· Kávovar a manipulácia s ním

· Správna údržba a čistenie

· Mlynček a mletie kávy

· Alternatívne prípravy kávy

· Extrakcia kávy

· Príprava espressa a rôznych kávových nápojov

· Základy techniky Latte Art

 

Dĺžka kurzu:

1 deň
9.00 h – 16.00 h

Obed

12.00 h – 13.00 h

  

Teoretická časť:

Písomný test


Praktická časť:

Práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných kávových nápojov

 

Ukončenie kurzu:

Absolvent kurzu získa certifikát

 

Cena:

200 € 

 

Termín:

Na základe dohody

 

Miesto:

Školiace stredisko - Banská Bystrica 

Hodnotenie




Organizátor