Detail kurzu

Colné konanie pri dovoze a vývoze

C&D Services s.r.o.

Popis kurzu

Odborný seminár venovaný všetkým procesným úkonom, právam a povinnostiam deklaranta v colnom konaní pri dovoze a vývoze ako vyplývajú z aktuálne platných colných predpisov. Cieľom seminára je poskytnúť účastníkom informácie o správnom uplatňovaní colných a daňových predpisov v rámci colných konaní pri obchodovaní s krajinami mimo EÚ. Sú nevyhnutné pre úspešnú realizáciu obchodných transakcií a splnenie colných formalít na konkrétny tovar podľa exportnej krajiny. Získate dokonalé a komplexne prezentovanie colného konania s vysvetlením súvislostí na uvedených príkladoch a poznatkoch priamo z colnej praxe. Získané poznatky Vám pomôžu nielen efektívne komunikovať s Vašimi obchodnými partnermi, colnými zástupcami, či colnými orgánmi priamo, ktorí Váš prehľad ocenia, taktiež si získate ich dôveru a vybudujete si tak silnú pozíciu na trhu. Uplatnením správnych postupov eliminujete možné riziká, znížite náklady, urýchlite dodanie zásielok ku konečnému príjemcovi a zefektívnite logistické procesy.


Obsah kurzu

  1. Colná terminológia  
  2. Základné colné predpisy, ich pôsobnosť a posledné dôležité zmeny 
  3. Colné a daňové územia Európskej únie – aplikácia colných a daňových formalít v praxi
  4. Colné konanie (začiatok, priebeh, ukončenie)
  5. Colné režimy – vývoz, osobitné colné režimy, voľný obeh
  6. Používané druhy dokladov (účtovné, colné, prepravné, certifikáty a osvedčenia)
  7. Osobitosti colného konania podľa druhu dopravy (cestná, železničná, poštová, kombinovaná, letecká, námorná/vnútrozemská vodná)
  8. Colné vyhlásenia a sprievodné dokumenty pri dovoze, vývoze, tranzite    
  9. Štatút tovaru verzus pôvod tovaru – vysvetlenie, rozdiely, zmeny  
  10. Zabezpečenie colného dlhu (druhy záruk, zníženie záruk, oslobodenie od zabezpečenia)
  11. Pôvod a pravidlá pôvodu (nepreferenčný/preferenčný, dôkazy pôvodu, preferencie) 
  12. Autonómne zmluvné preferenčné opatrenia EÚ
  13. Diskusia

Cieľová skupina

Vhodné pre výrobné spoločnosti, dovozcov, vývozcov, prepravcov, dopravcov i logistických operátorov tiež vhodné pre začínajúcich podnikateľov v zahraničnom obchode, pre pracovníkov colných deklarácií, logistiky, obchodných, výrobných, špedičných, deklaračných firiem, ktorí pripravujú colné doklady v dovoze, vývoze alebo vystupujú ako zástupcovia v colnom konaní. Vhodné tiež pre manažérov, pracovníkov zodpovedných za styk s colným zástupcom, tiež pre nákupcov a predajcov vo firme. Odporúčame tiež pre pracovníkov, ktorí potrebujú získať prehľad orientáciu v colnej problematike, aby mohli efektívnejšie komunikovať pri vybavovaní zásielok.

Certifikát platný v celej SR / EÚ, na požiadanie vydáme aj v EN za príplatok Poznámka k cene

Pri účasti štyroch z jednej firmy, fakturujeme len za troch, pri interných individuálne zľavy pre skupinu nad štyroch účastníkov

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať