Detail kurzu
Online kurz Hygienické minimum
Mgr. Lenka Chudá - HWORK PZS & BOZP
Popis kurzu
Obsah kurzu
V kurze si účastníci spoločne s Verejným zdravotníkom prejdú nasledovné okruhy tém:
Čo je Epidemiologicky závažná činnosť
• Aká je zdravotná a odborná spôsobilosť zamestnancov v potravinárstve
• Najčastejšie alimentárne ochorenia
• Zásady hygieny na pracovisku
• Požiadavky na vybavenie potravinárskych zariadení
• Prevádzkový poriadok
• Správna výrobná prax
• Čo je HACCP
• Čo znamená vysledovateľnosť potravín
• Povinnosti zamestnancov pri výrobe potravín
• Zásady skladovania surovín a potravín
• Zásady tepelného spracovania pokrmov v zariadeniach spoločného stravovania
• Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov
• Podmienky výdaja pokrmov
• Odber vzoriek hotových pokrmov
• Kontaminácia surovín a potravín
• Sanitácia v potravinárstve
Cieľová skupina
Budúci ale aj súčastní pracovníci v gastronómii, zamestnanci zariadení spoločného a verejného stravovania (reštaurácie, vývarovne, jedálne, kaviarne, cukrárne, pekárne, bary...) alebo pracovníci v ambulantnom predaji potravín (stánky), zamestnanci predajní potravín, zmiešaného tovaru, mäsiarstiev, pekárni a pod. Kurz je tiež vhodný pre budúcich majiteľov a prevádzkovateľov potravinárskych zariadení.každý účastník kurzu získa zdarma príručku pre prácu s potravinami vo forme e-knihy. Kurz prebieha dva dni po sebe v podvečerných hodinách.
Hodnotenie
Organizátor

Podobné kurzy
podľa názvu a lokality