Detail kurzu

Online kurz Hygienické minimum

Mgr. Lenka Chudá - HWORK PZS & BOZP

Popis kurzu

Hygienické minimum je kurz určený pre záujemcov, ktorí chcú pracovať s potravinami a vykonávať epidemiologicky závažné činnosti a potrebujú získať odbornú spôsobilosť, pretože nie sú vyučení v odbore. Tak isto je vhodný pre pracovníkov v gastronómii, ktorí si chcú obnoviť svoje vedomosti a zvýšiť kvalifikáciu oficiálnou skúškou pred komisiou RÚVZ. Tento kurz nie je povinný, žiadny zákon ho neprikazuje, ale veľmi Vám pomôže v príprave na skúšky pred komisiou. Požiadavka odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami vyplýva zo zákona a zamestnávateľ nemôže prijať do zamestnania osobu, ktorá nie je odborne spôsobilá. 

Obsah kurzu

V kurze si účastníci spoločne s Verejným zdravotníkom prejdú nasledovné okruhy tém:

Čo je Epidemiologicky závažná činnosť 

• Aká je zdravotná a odborná spôsobilosť zamestnancov v potravinárstve 

• Najčastejšie alimentárne ochorenia

 • Zásady hygieny na pracovisku 

• Požiadavky na vybavenie potravinárskych zariadení

 • Prevádzkový poriadok 

• Správna výrobná prax 

• Čo je HACCP

 • Čo znamená vysledovateľnosť potravín

 • Povinnosti zamestnancov pri výrobe potravín

• Zásady skladovania surovín a potravín

 • Zásady tepelného spracovania pokrmov v zariadeniach spoločného stravovania

 • Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov 

• Podmienky výdaja pokrmov 

• Odber vzoriek hotových pokrmov 

• Kontaminácia surovín a potravín

 • Sanitácia v potravinárstve 

Cieľová skupina

Budúci ale aj súčastní pracovníci v gastronómii, zamestnanci zariadení spoločného a verejného stravovania (reštaurácie, vývarovne, jedálne, kaviarne, cukrárne, pekárne, bary...) alebo pracovníci v ambulantnom predaji potravín (stánky), zamestnanci predajní potravín, zmiešaného tovaru, mäsiarstiev, pekárni a pod. Kurz je tiež vhodný pre budúcich majiteľov a prevádzkovateľov potravinárskych zariadení.
Certifikát Potvrdenie o absolvovaní kurzu Poznámka k cene

každý účastník kurzu získa zdarma príručku pre prácu s potravinami vo forme e-knihy. Kurz prebieha dva dni po sebe v podvečerných hodinách.

Hodnotenie




Organizátor