Detail kurzu

Príprava dát pre analýzu

ACREA SR, spol. s r.o.

Popis kurzu

Kurz je realizovaný prezenčne (v Prahe) aj online.

Príprava dát je základným predpokladom kvalitnej analýzy. V dnešnej dobe sa stretávame s veľkým množstvom dátových zdrojov, avšak tieto dáta bývajú často v zlej kvalite alebo v nevhodnej podobe pre následné spracovanie. Analytik si preto musí dáta najskôr pripraviť, čo v praxi obvykle zaberie viac času ako samotná analýza. V tomto kurze sa zameriame na všeobecné postupy a základné problémy prípravy dát od načítania dát z rôznych formátov a spojovanie dátových súborov cez čistenie dát a prípravu dátovej matice až po transformácie premenných a dátové operácie ako je agregácia či reštrukturalizácia.

Obsah kurzu

Program kurzu:

  1. Dátová matica a metadáta
  2. Čistenie dát
  3. Tvorba a transformácia premenných
  4. Spojovanie súborov
  5. Agregácia
  6. Reštrukturalizácia

Cieľová skupina

Kurz je určený všetkým záujemcom o analýzu dát, ktorí sa vo svojej praxi stretávajú s neupravenými dátami a sú nútení si ich sami pripraviť. Prezentované postupy sú všeobecne platné a nezáleží teda na odborovom zameraní účastníkov. 

Cieľom kurzu je zoznámiť účastníkov so základnými postupmi prípravy dát (rôzne formáty dát, spojovanie dátových súborov, príprava dátovej matice, čistenie dát, agregácia, reštrukturalizácia, tvorba a úprava premenných). Dôraz je kladený predovšetkým na praktické ukážky na reálnych dátových súboroch.

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať