Detail kurzu

Popis kurzu

Akreditovaný kurz Inštruktor sociálnej rehabilitácie podľa zákona č. 448/2008 Z z. o sociálnych službách.

Kurz otvárame pri minimálnom počte 8 záujemcov.

Obsah kurzu

Absolvent kurzu ovláda teóriu týkajúcu sa sociálnej rehabilitácie, sociálnych služieb, sociálnej práce s občanmi odkázanými na pomoc inej fyzickej osoby podľa prílohy č. 3 zákona č. 448/2008 Z z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. Vie zabezpečiť organizáciu života klienta so zameraním na jeho potreby a priania a jeho pozitívne prežívanie situácie. Napomáha sociálnou rehabilitáciou pri zachovávaní optimálnej úrovne emocionálnej a mentálnej spôsobilosti klienta, vie zabezpečiť v spolupráci s opatrovateľkami a sestrami kompenzáciu nedostatkov u klienta individuálne orientovanými aktivitami denného života, vie napomôcť klientovi pri oživení výkonu pamäte a fantázie klienta.

Charakteristika kurzu: kurz pozostáva z teoretickej časti, praktických cvičení a praxe. Teoretická časť je realizovaná formou prednášok, seminárov a cvičení s využitím názorných didaktických prostriedkov. Praktická časť bude prebiehať prostredníctvom odbornej praxe v zariadeniach s opatrovateľskou službou alebo v DSS, kde účastníci získajú potrebné praktické návyky a skúsenosti.

Obsah kurzu: sociálne služby, Sociálna práca, Psychosociálne aspekty práce s klientom v sociálnom zariadení, Sociálna práca s občanmi so zdravotným postihnutím, Sociálna rehabilitácia, Terapeutické techniky v sociálnej rehabilitácii, Individuálne plány v rozvoji osobnosti, Komunikácia s klientom, Cvičenie a iné telovýchovné aktivity, Problematika psychohygieny, Prax v zariadeniach sociálnej starostlivosti alebo domácom prostredí klienta.

Spôsob ukončenia kurzu: záverečná skúška pozostávajúca z písomnej a ústnej časti.

Cieľová skupina

Kurz je určený záujemcom, ktorí chcú nájsť uplatnenie v danom odbore s minimálne stredoškolským vzdelaním s maturitou. 
Certifikát áno

Kontaktná osoba


0948/259 629
kurzy.tt@vajak.sk

Hodnotenie




Organizátor