Detail kurzu

ONLINE kurz Výživa detí a žien počas tehotenstva a dojčenia

Winštitút

Popis kurzu

Kurz predstavuje komplexný pohľad na výživu detí od ich počatia až po dospievanie. Je určený nielen odborníkom v oblasti výživy a zdravotníctva, ale aj rodičom a všetkým, ktorí sa zaujímajú o zdravé stravovacie návyky pre seba a svoje deti. Tento kurz ponúka cenné poznatky o tom, ako zabezpečiť optimálnu výživu pre deti v rôznych fázach ich vývoja, a to s ohľadom na ich zdravie a správny rast.

Naučíte sa rozpoznávať a riešiť problémy s nadváhou a obezitou u detí pomocou výpočtov a percentilových grafov, čo Vám umožní lepšie porozumieť zdravému vývoju detí. Kurz tiež osvetľuje najčastejšie chyby vo výžive, ktoré môžu mať dlhodobé negatívne dôsledky na zdravie detí a či sú alternatívne výživové smery vhodné pre deti.

Zvláštna pozornosť je venovaná výžive tehotných žien. Dozviete sa, ktoré potraviny sú počas tehotenstva prospešné, ktorým by sa tehotné ženy mali vyhnúť, ako správne zvládať prírastok hmotnosti a kedy je vhodné začať s výživovými doplnkami.

Nesmieme zabudnúť na význam materského mlieka a jeho náhrad, vrátane alternatívnych rastlinných mliek, pričom kurz poskytuje dôležité informácie o ich výhodách a možných nedostatkoch.

Alergie, intolerancie a vylúčenie určitých potravín z diéty sú ďalšie kľúčové oblasti, na ktoré sa kurz zameriava. Naučíte sa, ako identifikovať a správne reagovať na potravinové alergie a intolerancie, čo je kritické pre zabezpečenie bezpečnosti a pohody detí. Budete sa tiež venovať aj téme porúch príjmu potravy, kde hľadať pomoc a ako konkrétne postupovať, aby boli deti chránené pred potenciálnymi zdravotnými rizikami spojenými s nevhodnou výživou.

Obsah kurzu

  1. Vplyv výživy počas tehotenstva na zdravie dieťaťa
  2. Výživa a suplementácia počas tehotenstva
  3. Zásady stravovania počas laktácie, mýty a fakty
  4. Význam materského mlieka, náhrady mliek
  5. Výživa detí - potreba energie, živín a percentilové grafy
  6. Nadváha a obezita detí
  7. Chyby vo výžive
  8. Alergie, intolerancie, vylúčenie potravín
  9. Alternatívne výživové smery – áno alebo nie

Cieľová skupina

  • ABSOLVENTI KURZOV - Vhodné pre absolventov nášho online kurzu Poradca pre výživu ako doplnková špecializácia k výžive detí.

  • RODIČIA - v kurze je veľa užitočných informácií pre rodičov, ktorým záleží na zdraví a stravovaní svojich detí.

  • TEHOTNÉ A DOJČIACE ŽENY - kurz je určený aj tehotným a dojčiacim ženám, rovnako ako ženám, pripravujúcim sa na tehotenstvo.

  • LAICKÁ VEREJNOSŤ - nemusíte byť odborník, kurz je vhodný aj pre laikov, ktorí sa zaujímajú o výživu detí a žien.

Certifikát Ukončené CERTIFIKÁTOM O ABSOLVOVANÍ

Kontaktná osoba



info@winstitut.sk

Hodnotenie




Organizátor