Detail kurzu

Víkendový kurz Maľovanie krok za krokom — pre začiatočníkov aj pokročilých(20h)

ZIV s.r.o. - Združenie pre Integrálne Vzdelávanie

Popis kurzu

Päťtýždňový kurz, vždy v sobotu doobeda, 5x4h. Jedinečný zážitok kreativity, relaxácie aj vzdelávania. Pod vedením akad.maliarov si vyskúšate rôzne techniky, naučíte sa základy výtvarnej tvorby krok za krokom od základných a jednoduchých kresebných a maliarskych zručností až k vlastnej tvorbe s individuálnym prístupom ku každému účastníkoviKurz je určený pre začiatočníkov aj pre pokročilejších.  Všetok výtvarný materiál je v cene kurzu. Budete maľovať v krásnom prostredí umeleckej Galérie ZIV v Dunajskej Lužnej.

 

Päť stretnutí, vždy v sobotu o 09:00-13:00, 5x4h, vždy dve lekcie spolu, 20 hodín. Vyučovanie pre max. 10 účastníkov v jednej skupine. Pokiaľ sa niektorej lekcie nemôžete zúčastniť, dajte nám prosím vedieť deň vopred a môžete si nahradiť chýbajúce lekcie v ďalšom kurze. 

Obsah kurzu

Z obsahu lekcií:   Zobrazenie kubickej lineárnej perspektívy. Základy a techniky kresby  – materiály, techniky a spôsoby, línie, tvary, plastická kresba–  lineárna a plastická kresba, tieňovanie, svetlo a tieň, vytváranie dojmu hmoty, perspektíva zátišia Základy kompozície obrazu, proporcie, svetlo, a tieň, objem busty, teória farieb. Pastel- pastel suchý a mastný, uhlík a príbuzné techniky. AKRYL - techniky maľby akrylom, kombinované techniky. Akvarelové techniky, farebná perspektíva priestoru a figurálnej maľby.  Základy krajinomaľby – kresba, štúdie, materiály, výber motívu, základy kompozície krajiny - maľba a kresba krajiny  podľa námetu ľubovolnou technikou - pastel, akvarel, akryl.Základy olejomaľby - história olejomaľby v skratke, materiály, kompozícia farieb a tvarov na obraze, miešanie olejových farieb, maľba na plátno, 

Po absolvovaní tohto kurzu môžete ďalej pokračovať štúdiom vo vyšších stupňoch pre pokročilých a môžete sa zúčastňovať spoločných výstav a navštevovať pravidelne výtvarný ateliér, kde môžete ďalej maľovať a  kresliť pod vedením lektora technikou ktorú ste si vybrali, aj svoje vlastné námety, so všetkým vám radi pomôžeme.(Ateliér: 3h, každá posledná streda v mesiaci)

Ak sa rozhodnete pokračovať čakajú vás ďalšie krásne témy a techniky

Z obsahu kurzu - KMC Pokročilí (druhý a vyššie stupne) - Maliarske zručnosti nadväzujúce na prvý cyklus. Ďalšie spôsoby a štýly maľby a techník, vyšší stupeň základných zručností v maľbe: maliarska perspektíva, skratky, skice a farebné štúdie, farebné škály, kombinované techniky s využitím štruktúr, kresba a maľba tušom, maliarske frotáže, abstrahovanie línií, abstraktná aj klasická maľba a iné. V ďalšom stupni pre pokročilých môžete pokračovať v štúdiu po absolvovaní základného kurzu koľko krát chcete, aj počas celého školského roka a vždy sa dozviete niečo nové a rozvíjate svoj talent, všetok profesionálny materiál a malé občerstvenie je v cene. Príjemná atmosféra umeleckej Galérie ZIV, super lektori, individuálny prístup, relaxácia aj vzdelávanie sú znakom všetkých našich kurzov obľúbených verejnosťou.

Cieľová skupina

pre každého
Poznámka k cene

V cene je všetok výtvarný materiál, odborné vedenie akad.maliarmi, malé občestvenie

Kontaktná osoba

Ing.Iveta Slobodníková
+421905255585
ziv@ziv.sk

Hodnotenie




Organizátor