Detail kurzu

BRIEF COACHING, priama cesta k ICF certifikácii), 22 - 125 hodín (ACTP)

Co/Man, 1. systemická, spol. s r. o.

Popis kurzu

  • V kurze Brief coaching PURE si prakticky a hravo osvojíte koučovský prístup a všetkých 11 kľúčových kompetencií kouča definovaných ICF – Medzinárodnou federáciou koučov.
  • V nadstavbovom stupni PLUS si ich potom prehlbujete v rámci mentoringu a v 3. stupni PRO sa pripravíte na skúšku Professional Certified Coach (PCC) a absolvujete ju.

Obsah kurzu

Obsah kurzu je vyvinutý z 3 zdrojov:

  • prístupu zameraného na riešenie (Solution-focused),
  • 18-ročnej praxe Master kouča ICF Dr. Petra Szabó (SolutionSurfers Švajčiarsko)
  • 20-ročnej praxe priekopníčky koučovania na Slovensku, PhDr. Kláry Giertlovej, PCC (ICF).

Základný kurz (PURE) pozostáva zo štyroch 3-dňových modulov po 21–22 hodín. Odstupy medzi modulmi: 6 – 8 týždňov. Stredný stupeň (PLUS) je zameraný na supervíziu a mentoring, dá sa absolvovať aj dištančne. Tretí stupeň (PRO) je príprava na skúšku a samotná skúška, kde účastník kurzu preukáže schopnosť používať všetkých 11 koučovských kompetencií podľa ICF na úrovni PCC (Professional Certified Coach). Celý kurz prebieha v slovenskom jazyku.

Obsah základného kurzu PURE:

1. modul je zameraný na pochopenie podstaty brief koučingu, štruktúru/prvky brief koučingového rozhovoru a účinné pýtanie sa, s osobitným dôrazom na prvý koučovací rozhovor.

2. module si rozviniete svoju schopnosť viesť následné koučovacie rozhovory a schopnosť načúvať. Prehĺbite si schopnosť špecifikovať ciele, identifikovať a posilňovať vlastné zdroje klienta a pomáhať mu ich využívať.

3. modul vám umožní upevniť si základné koučovské kompetencie a rozšíriť si koučovský repertoár o nástroje použiteľné v špecifických situáciách (napr. rozhodovanie, konflikt, práca s členom systému, peer coaching).

4. modul je zameraný na to, čo je „za technikami“. Umožní vám spoznávať rozmanitosť tém a klientov a možnosti, ako s nimi pracovať. Toto všetko v reálnych rozhovoroch so živými, autentickými externými klientmi.

Základný kurz (PURE, 86 hodín, 4×3 dni) je prvým stupňom uceleného 3-stupňového programu (PURE+PLUS+PRO, spolu 125 hodín), akreditovaného ICF na úrovni ACTP (Accredited Coach Training Program).

Je vhodný aj pre skúsených koučov, ktorí si chcú rozšíriť svoj doterajší repertoár o úsporné a účinné nástroje a prístupy.

Účastníkovi sa počas kurzu započítavajú kredity ICF (ACSTH) a môže priamo pokračovať v ďalších stupňoch kurzu (PLUS a PRO), ktoré ho pripravia na certifikačnú skúšku ICF. Skúška sa vykonáva priamo na konci modulu PRO, tiež v slovenskom jazyku.

Cieľová skupina

Ktokoľvek, kto chce vedieť koučovať úsporne a účinne. Najmä majitelia firiem, manažéri všetkých úrovni, HR špecialisti, lektori, kouči, vrátane skúsených koučov – absolventov iných koučovacích kurzov a škôl.

Certifikát Po ukončení kurzu PURE a PLUS: certifikát ACSTH vydaný inštitútom SolutionSurfers International (akreditovaný Medzinárodnou federáciou koučov). Pri absolvovaní všetkých 3 stupňov (PURE, PLUS, PRO) certifikát o absolvovaní ACTP (ICF) a skúšky na úrovn Poznámka k cene

Cena za 1 modul kurzu PURE (3 dní). Pri objednaní všetkých 3 stupňov (PURE + PLUS + PRO, 17 dní) cena 4600 + DPH, oproti prihláške do jednotlivých stupňov ušetríte 400 EUR. Garancia vrátenia ceny pri nespokojnosti s kvalitou kurzu.

Kontaktná osoba

Klára Giertlová, PhDr., PCC, zakladajúca členka a prvá predsedníčka Slovenskej asociácie koučov (lektorka, odborný garant)
+421 48/423 16 72
info@kouc.sk

Hodnotenie




Organizátor