Detail kurzu

Epidemiologicky závažné činnosti v potravinárstve

AT CONSULT spol.s r.o.

Popis kurzu

Vzdelávací program je zostavený do modulovej štruktúry:

  • Výroba potravín, manipuláciu s nimi a ich uvádzanie do obehu – I. Základy hygieny pre prácu v potravinárstve,
  • Výroba potravín, manipuláciu s nimi a ich uvádzanie do obehu – II. Správna výrobná prax v potravinárstve a HACCP.
  • Absolventi modulu Základy hygieny pre prácu v potravinárstve získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na výkon epidemiologicky závažných činností v prevádzkach potravinárskeho priemyslu na všetkých stupňoch (výroba, distribúcia, predaj, manipulácia, výdaj). Poznajú legislatívne požiadavky a vedia ich prakticky aplikovať na jednotlivé typy potravinárskych prevádzkarni. Vedia správne vykonávať sanitáciu (čistenie a dezinfekciu). Poznajú postupy dodržiavania osobnej a prevádzkovej hygieny. Získajú základné vedomosti o pôsobení mikroorganizmov a o ochoreniach, ktoré môžu byť spôsobené konzumáciou nebezpečných potravín.
  • Absolventi modulu Správna výrobná prax v potravinárstve a HACCP ovládajú zásady správnej hygienickej, skladovacej a výrobnej praxe systému HACCP. Naučia sa správne určiť a monitorovať kritické kontrolné body (CCP) a kontrolné body (CP) vo výrobnom procese. Absolvent ovláda ako zaznamenávať veličiny, ktoré sa v potravinárstve monitorujú za účelom znižovania zdravotného rizika – vypĺňanie záznamov a záznamových hárkov. Získa vedomosti pre vykonávanie interných kontrol v potravinárskych prevádzkach.

Obsah kurzu

Modul Základy hygieny pre prácu v potravinárstve: ▪ Hygienické požiadavky na výrobu, skladovanie, predaj a označovanie potravín. ▪ Hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovania a náležitosti prevádzkového poriadku. ▪ Epidemiologicky závažné činnosti v potravinárstve a ochorenia z potravín. ▪ Zásady sanitačnej činnosti v potravinárskych prevádzkach.

Modul Správna výrobná prax v potravinárstve a HACCP: ▪ Správna výrobná prax v potravinárstve a HACCP. ▪ Prevádzkové procesy pri výrobe potravín a pokrmov. ▪ Analýza nebezpečenstiev pri výrobe potravín a plán nápravných opatrení. ▪ Analýza nebezpečenstiev pri výrobe potravín, vlastná kontrola výrobkov a nápravné opatrenia v prevádzkach.

Cieľová skupina

Pracovníci pracujúci alebo so záujmom pracovať v prevádzkach potravinárskeho priemyslu.

Certifikát Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného kurzu

Kontaktná osoba

MVDr. Marián Rozložník
+421 31/562 53 07
marian.rozloznik@atconsult.sk

Hodnotenie




Organizátor