Detail kurzu

Inovácie v korporáciách

IPA Slovakia, s.r.o.

Popis kurzu

V mnohých veľkých firmách ľudia hovoria o matrixe. Toto slovo sa dá chápať v dvoch významoch:

  • Ako maticu, v ktorej pracujú mnohé veľké firmy. V tejto matici sa kríži operatívne riadenie v danej organizačnej jednotke (napríklad výrobný závod) so strategickým riadením jednotlivých odborných útvarov (marketing, obchod, výroba, nákup, vývoj a pod.). Popísali sa už o tom tisíce strán a usporiadali desiatky konferencií, ale točíme sa stále dookola – zložité riadenie, veľa duplicít a šéfov, frustrácie a byrokracia.
  • Ako matrix z rovnomenného filmu, kde ľudia žijú virtuálne životy s mozgami napojenými na umelú realitu ovládanú strojmi, ktoré pestujú ľudí ako svoj zdroj množiacej sa energie. A Morpheus začína ľudí zobúdzať a oslobodzovať ich od nadvlády strojov.

Myslím si, že oba tieto významy sa dajú použiť na priblíženie obrazu veľkej firmy.

Matrixové sily sa buď premenia na siete, tímy a „firmy vo firme" alebo sa tieto pomalé a ťažkopádne kolosy zosypú s veľkým rachotom a vznikne niečo nové. Je pozoruhodné, ako sa mnohé startupy snažia rozvíjať a rásť, aby sa raz stali korporáciou a ako sa niektoré korporácie snažia priblížiť sa startupovej kultúre. Korporácie budú za pár rokov pravdepodobne úplne ináč. Veľkú časť práce preberú roboty a automaty a práca, ktorá zostane pre ľudí sa rozdelí v sieti, v ktorej bude stále viac externých expertov (inovátorov a podnikateľov) ako interných úradníkov (koordinátorov a manažérov).

Obsah kurzu

  • Starý a nový svet biznisu
  • Život matrixe a neduhy korporácii
  • Od zamestnancov k podnikateľom, od zložitosti k zjednodušovaniu
  • Transformácia biznisu a inovácie podnikateľských modelov
  • Príklady
  • Workshop – Ako vytvoriť inovačnú a podnikateľskú kultúru v prostredí korporácie?

Cieľová skupina

Podnikatelia, vrcholoví manažéri, špecialisti, pracovníci zodpovední za rozvoj podniku

Poznámka k cene

Pri prihlásení dvoch a viacerých účastníkov na jeden seminár alebo pri prihlásení jedného účastníka na viac seminárov získate túto zľavu: 2-3 účastníci - Zľava 5 % (zľavový kupón A648-749A-C02E), 4 a viac účastníkov - Zľava 10 % (zľavový kupón A7DB-

Hodnotenie




Organizátor