Detail kurzu
Odborná spôsobilosť pre prácu s potravinami - hygienické minimum - POPRAD
Akadémia vzdelávania Tatry s. r. o., pobočka Poprad
Popis kurzu
Pre koho je školenie určené?
Zamestnanci – potravinári, ktorí k výkonu svojej práce potrebujú osvedčenie o odbornej spôsobilosti pre vykonávanie epidemiologicky závažných činností – pracujú pri výrobe, manipulácii a uvádzaní potravín a pokrmov do obehu. (Pre zamestnancov, ktorí nemajú príslušné vzdelanie v zmysle prílohy č. 6 k vyhláške Ministerstva zdravotníctva SR č. 585/2008 Z.z.)
Obsah kurzu
- Všeobecná časť v legislatíve z oblasti ochrany zdravia obyvateľstva:
Zákon NR SR č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravotníctva v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov. Potravinový kódex SR č. 28167/2007-OL,Nariadenie EP a Rady č. 852/2004 o hygiene potravín, nariadenie EP a Rady č. 882/2004 o úradných kontrolách,
- Všeobecné odborné požiadavky na odbornú spôsobilosť pracovníka v potravinárstve,
- Alimentárne nákazy a otravy potravín,
- Sanitácia v potravinárstve. Dezinfekcia v potravinárstve,
- Špeciálna hygienická problematika podľa odboru a špecializácie,
- Diskusia
Cieľová skupina
Pre každého, kto má záujem pracovať v potravinárstve a potrebuje spĺňať požiadavky RÚVZ.
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality