Detail kurzu

Cloud Computing – praktické využitie

Výskumný ústav spojov, n.o.

Popis kurzu

Kurz poskytne účastníkom počítačové znalosti a zručnosti na prácu s internetovými aplikáciami cloud computingu, ktoré sú modernou a perspektívnou alternatívou k obdobným lokálnym aplikáciám na tvorbu textu, tabuliek, prezentácií, kalendára a webových stránok. Kurz podporuje novú kultúru práce, akou je online zdieľanie informácií, online skupinová práca, prístup z mobilných zariadení (smartfón, tablet), automatizované preklady do iných jazykov a pod. Cloud computing prináša významné zníženie nákladov a nové efektívnejšie možnosti ako si organizovať vlastnú prácu. Kurz vysvetľuje aj podstatu cloud computingu, jeho pozadia, príčin a ekonomické aspekty.

Obsah kurzu

Osnova kurzu

1. deň (od od 8.00 do 9.00 registrácia, 9.00 do 16.00 vyučovanie s hygienickými prestávkami, 11.30 – 12.30 prestávka na obed):

· úvod do cloudových technológií (teoretická prednáška), · práca s dokumentmi (online alternatíva k Microsoft Word), · tabuľkový procesor (online alternatíva k Microsoft Excel), · rýchla tvorba online formulárov s automatizovaným spracovaním, · prezentačný softvér (online alternatíva k Microsoft Powerpoint). 2. deň: (od od 8.00 do 14.00 vyučovanie s hygienickými prestávkami, 11.30 – 12.30 prestávka na obed):

· tvorba interaktívneho zdieľatelného online kalendára, · tvorba vlastných interaktívnych online máp, · vytvorenie a správa vlastného webového sídla, · rozvoj cloudových technológií (teoretická prednáška), · zhrnutie a precvičenie prebraných služieb.

Získané znalosti a zručnosti

  1. Základné teoretické poznatky o cloud computingu, ktoré môžu významným spôsobom rozhodnúť o budúcnosti podniku, organizácie alebo smerovať osobný rozvoj.
  2. Praktické využívanie cloud computingu pri:

· práci so základnými kancelárskými programami, akými sú textový a tabuľkový procesor a prezentačný softvér, · vytváraní vlastných interaktívnych online formulárov, · vytváraní online kalendárov na plánovanie, · využívaní a vytváraní vlastných interaktívnych online máp, · vytvorení a aktualizovaní vlastného webového sídla bez programovania, · využívaní kombinácie rôznych služieb v jednotnom webovom prostredí.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre podniky, verejnú správu, školstvo ako aj pre širokú verejnosť.

Minimálne vstupné vedomosti účastníka kurzu: Základná znalosť práce s osobným počítačom a internetovým prehliadačom a zručnosti na úrovni bežného užívateľa. Znalosť programovania sa nepožaduje.

Poznámka k cene

V prípade prihlásenia 15 a viac účastníkov z jednej organizácie sa im poskytne zľava vo výške 25% z účastníckeho poplatku.

Kontaktná osoba

Ľudovít Erthner
+421 48/432 41 25
ludovit.erthner@vus.sk

Hodnotenie




Organizátor