Detail kurzu

Asertívna komunikácia, Osobnostný rozvoj

Global Education Centre, Košice

Popis kurzu

Máš pocit, že sa nevieš vhodne presadiť, že máš nepríjemný pocit ak niekomu povieš nie? Máš pocit, že s Tebou iní manipulujú a Ty sa nevieš brániť? Máš pocit, že nevieš ovládať svoje emócie, krotiť svoj hnev a neprimerane reaguješ? Chceš sa naučiť s ľahkosťou zvládať konfliktné situácie? Alebo Ťa len jednoducho zaujíma oblasť komunikácie a chceš sa posunúť ďalej?

Ak si sa niekde našiel, tak potom práve pre Teba je určené školenie „Umenie asertívnej komunikácie“, ktoré môže byť Tvojim návodom ako sa presadiť, alebo ovládať svoj hnev, riešiť konflikty i brániť sa proti manipulácii.

V čom spočíva umenie komunikácie?

Ľudia si často myslia, že ten kto má dar reči, ovláda umenie komunikácie. Vedieť rozprávať nemusí vždy znamenať , že vieme komunikovať. Komunikácia nie je iba o rozprávaní, komunikácia je do veľkej miery o počúvaní. A práve v schopnosti počúvať sa skrýva tajomstvo získania dôvery.

Čo je to asertívna komunikácia?

Konflikty sú neoddeliteľnou súčasťou života. Často si ich vytvárame sami svojim myslením, svojim správaním. Až v 90-tich % je dôvodom rôznych nezhôd a konfliktov v bežnom živote nevhodná komunikácia. Tým, že zvládneme a budeme používať asertívne techniky v komunikácii, môžeme si svoj život do veľkej miery spríjemniť. Byť asertívnym neznamená konflikty ignorovať a negatívne pocity v sebe potláčať, byť asertívnym znamená konflikty vhodným spôsobom riešiť a to tak aby obe strany odchádzali spokojné a bez pocitu krivdy. Techniky asertivity nestačí teoreticky ovládať, je potrebné si ich osvojiť a prijať ich do takej miery aby sa pre Teba stali samozrejmou súčasťou Tvojho života. Pretože asertivita rozvíja úctu k druhému, sebavedomie a skvalitňuje život.

Ako prebieha tréning asertívnej komunikácie?

Po krátkom motivačnom interaktívnom úvode a vysvetlení podstaty štýlov správania sa ľudí a jednotlivých asertívnych techník, nasledujú názorné ukážky a následný nácvik jednotlivých techník. Súčasťou tréningu je riešenie konkrétnych situácií a problémov samotných účastníkov tréningu.

Čo sa u nás naučíš? Aké zručnosti si osvojíš?

riešiť vhodným asertívnym spôsobom konfliktné situácie
zvládnuť útočnú kritiku
poskytovať a prijímať konštruktívnu (prospešnú) kritiku
povedať nie a odmietnuť druhého bez pocitu viny
požiadať o to na čo máš nárok, alebo čo jednoducho chceš
brániť sa proti manipulácii
ovládať svoje negatívne emócie a krotiť svoj hnev

Cieľová skupina

Tak pridaj sa k nám, v príjemnom prostredí, s milými ľuďmi, zábavným a hravým spôsobom objavuj svoj vnútorný potenciál.

Nechceme Ťa učiť, ale prebudiť to čo je v Tebe ukryté.

Kontaktná osoba

Ing. Arnold Brenwasser
+421 948 414 199
global@global-education.sk

Hodnotenie




Organizátor