Detail kurzu

Zvládanie stresu a odbúranie trémy

Global Education Centre, Košice

Popis kurzu

Máš pocit, že Ti povinnosti prerastajú cez hlavu? Máš pocit, že času je akosi málo a Ty nič nestíhaš? Si študent a bojuješ s trémou a so strachom pred každou skúškou?

Ak si sa niekde našiel, tak potom práve pre Teba je určené školenie „Zvládanie stresu a odbúranie trémy“.

Prečo sa rozhodnúť pre „Zvládanie stresu a odbúranie trémy“?

Dnešná doba je náročná, sú na nás kladené veľké nároky. Ak si chceme udržať prácu a byť úspešný, musíme často pracovať na úkor rodiny, priateľov a záľub. Ľudia sa sťažujú, že máju málo času a život sa stáva akýmsi chaotickým. Miestami máme pocit, že o našom živote rozhoduje každý, len nie my sami. Každý z nás je iný, u každého stres môže vyvolávať niečo iné a každý iným spôsobom dokáže stres zvládnuť. Stres môže spôsobovať zlá organizácia času, konflikty s inými, ale aj konflikty so sebou samým, prílišne vŕtanie sa v minulosti, ale aj obavy z budúcnosti… Ak chceš mať kontrolu nad svojim životom, nad časom , ktorý máš k dispozícii, ak si chceš život vychutnávať, tak jednoducho potrebuješ vedieť zvládať stres a záťažové situácie.

Čo je cieľom školenia?

uvedomiť si, že stres môže byť pre človeka aj prospešný

Stres nemusí byť iba škodlivý, môže byť aj prospešný, môže byť tvojim hnacím motorom. Práve pod vplyvom určitého tlaku, stresu dokážeš vykonať niečo čo si ani netušil, že by si to mohol zvládnuť. Práve v záťažových situáciách môžeš zistiť na čo máš, objaviť svoje kvality, svoje schopnosti, svoj potenciál.

pochopiť kedy stres začína byť pre človeka nebezpečný

V prípade ak je strach, alebo stres príliš intenzívny, alebo trvá dlhú dobu, stáva sa nebezpečným, môže spustiť negatívne myslenie a naštartovať sebazničujúci proces. A preto nedovoľ, aby Ťa strach a stres ovládli. Prevezmi kontrolu nad sebou samým, lebo ak to neurobíš skôr alebo neskôr Ťa ovládne niekto iný. Aj keď nie všetky situácie môžeš ovplyvniť, vždy však môžeš ovplyvniť svoj postoj k daným situáciám.

zistiť čo spôsobuje stres Tebe a ako sa proti tomu brániť

Každý z nás je iný. Určitá situácia je pre niekoho úplné prirodzená a pre iného môže byť záťažová a stresujúca. Ak chceš na sebe pracovať, je dôležité aby si vedel presne identifikovať kto, alebo čo u Teba stres vyvoláva. Na základe testov a špecificky kladených otázok, zistíš čo u Teba stres vyvoláva.

osvojiť si konkrétne techniky a postupy zvládania stres

V tejto časti si osvojíš efektívne techniky a konkrétne postupy zvládania stresu, naučíš sa ako s týmito technikami pracovať a vyberieš si tie, ktoré Ti budú najviac vyhovovať. Na niekoho môže stres pôsobiť tak, že ho vyburcuje k výkonu, iného však môže priviesť do stavu útlmu, nezáujmu až apatie. A preto techniky, ktoré si osvojíš nebudú zamerané iba na ukľudnenie emócii a zvládnutie situácie , ale aj na cielené programovanie sa na výkon, zbavenie sa negatívnych pocitov a zvládnutie organizácie času s cieľom získať kontrolu nad svojim časom aj nad svojim životom.

Cieľová skupina

" Ak neprevezmeš kontrolu nad sebou samým,

tak Ťa skôr alebo neskôr ovládne niekto iný…"

Kontaktná osoba

Ing. Arnold Brenwasser
+421 948 414 199
global@global-education.sk

Hodnotenie




Organizátor