Detail kurzu

Ako písať, aby nás čítali (plus storytelling)

PDCS

Popis kurzu

Komunikácia s čitateľmi sa výrazne posúva do online prostredia. Ako sa v ňom presadiť tak, aby vaša správa nezapadla? Ako urobiť aj z naoko nezáživného textu majsterštik, ktorý budú citovať novinári či odborníci? Ako priblížiť zložitú tému odbornému i laickému publiku a udržať sa v bezpečnom priestore medzi bulvárom a vedeckým časopisom?

Obsah kurzu

Kurz Ako písať, aby nás čítali sme prispôsobili novým podmienkam, no jeho hlavou náplňou stále zostáva písanie – vecne, pútavo, zrozumiteľne. Kurz je určený všetkým tým, ktorí sa pokúšajú prostredníctvom blog postov či statusov na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) nielen zabávať a informovať, ale aj vzdelávať širšiu či odbornejšiu verejnosť. Budeme sa učiť, ako písať pútavo a zrozumiteľne o odborných témach a neskĺzať pritom do bulvarizácie. 

Tieto zručnosti sa môžu hodiť aj tým, ktorí píšu správy z projektov, tlačové správy, či iné pracovné texty, ktoré by sme radi robili príťažlivými pre čitateľov. Zamyslíme sa preto spolu nad cieľovou skupinou našich textov, budeme sa venovať storytellingu a využívaniu príbehov v písaní, pohráme sa so štylistikou, melódiou vety, titulkami, a vizuálom. Na kurze budeme – ako inak – písať, a tiež diskutovať o napísanom, opravovať, prerábať, tvoriť.

Pridali sme aj časť o storytellingu - praktické návody aj legendárne cvičenie na vytvorenie príbehov v pracovnom kontexte.

Na konci kurzu má každý účastník niekoľko vlastných krátkych textov na vlastnú zvolenú tému, ktoré vie použiť vo svojom pracovnom či voľnočasovom písaní.

Online kurz obsahuje:

  • Online tréning v reálnom čase s diskusiou, cvičeniami, grafickými úlohami a online hrami cez platformu zoom v dĺžke dvakrát 6 hod (spolu 12 hod, vrátane prestávky na obed)
  • Súbor úloh a doplnkových aktivít v dĺžke spolu 2 hod, ktoré si účastníci vyplnia individuálne vo vlastnom tempe a čase;
  • Úloha na ukončenie kurzu v dĺžke 1 hod a individuálna konzultácia k úlohe v dĺžke 15-30 min podľa potreby účastníka;
  • Obsiahly zoznam literatúry a odkazov k téme kurzu, ako aj autorské písomné materiály v rozsahu najmenej 30 strán;
  • Certifikát pre úspešné absolventky a úspešných absolventov.


Ako to bude prebiehať:

Stretnutie online naživo sa uskutoční počas dvoch dní od 9:00 do 15:00 (vrátane prestávky na obed). Prihláseným účastníkom pošleme vopred:

  • link, cez ktorý sa pripoja na online Zoom stretnutie;
  • prístup k materiálom a všetkým online úlohám, ktoré si môžu plniť vo vlastnom čase;
  • zoznam vecí, čo je vhodné mať pripravené/pozreté/urobené už pred online stretnutím.

V priebehu online stretnutia budeme diskutovať, pracovať s virtuálnou tabuľou a užívať si spoločnosť ľudí, ktorí majú chuť sa pýtať a zamýšľať. Kurz nevyžaduje osobitnú znalosť online nástrojov. Jediné, čo potrebujete, je wifi pripojenie z miesta, kde sa nachádzate a zariadenie s kamerou (počítač, tablet) a klávesnicou (budeme písať).

Cieľová skupina

Kurz je určený všetkým tým, ktorí sa pokúšajú prostredníctvom blog postov či statusov na sociálnych sieťach (Facebook, Twitter, LinkedIn) nielen zabávať a informovať, ale aj vzdelávať širšiu či odbornejšiu verejnosť. Tento tréning vám dodá sebavedomie a zručnosti vytvoriť úspešný blog, stránku, či stream na sociálnych sieťach, ktorý podporí vašu prácu a pritiahne čitateľov k pravidelnému obsahu, ktorý si obľúbia.

Certifikát Účastníci získajú certifikát o absolvovaní kurzu.
Hodnotenie




Organizátor