Detail kurzu

TPM – Totálne produktívna údržba

TQM Slovakia s.r.o.

Popis kurzu

Štíhle a synchronizované procesy sú často málo odolné voči rizikám. Preto sú bezpodmienečne potrebné strategické plány na zaistenie dostupnosti (disponibilita) zariadenia. Dôležitým balíkom opatrení na zaistenie dostupnosti zariadenia je zavedenie TPM (Total Productive Maintenance). Náš skúsený tréner Vám sprostredkuje túto tému so zameraním na praktickú stránku a na dosiahnuteľné výsledky.

Tento tréning sprostredkováva účastníkovi základy a princípy témy TPM. Jednotlivé fázy a metódy realizácie TPM sú vysvetľované pomocou príkladov z praxe. Účasníci by mali pochopiť, ako integrovať TPM vo vlastnom podniku, aby tak mohli zabezpečiť stabilné a bezporuchové fungovanie výrobných zariadení.

Obsah kurzu

 Podklady k téme  Definícia Celkovej efektívnosti zariadení (OEE)  Spôsobilosť ako jeden z troch faktorov – „kubický efekt“  Pravidelné a náhodné straty  Stanovenie priorít pre zariadenia (nadbytočnosť, max. časy prestavovania, výrobné rezervy)  Pareto poruchovosti podľa dĺžky trvania porúch  Pareto poruchovosti podľa frekvencie výskytu porúch  Výber pracovných staníc  Výber podsystémov  Plány opatrení (základné čistenie, opatrenia údržby, TPM v pracovných zmenách)  Príklady z praxe  Typy a výmena názorov

Trvanie: 2 dni

Cieľová skupina

Vedúci pracovníci a pracovníci výroby, logistiky, údržby, kvality a všetkých oddelení, ktoré sa o túto tému zaujímajú.

Poznámka k cene

Pri registrácii viac účastníkov z jednej firmy poskytujeme 10 % zľavu z ceny druhého účastníka. Pre on-line rezervácie je poskytnutá zľava vo výške 3%.

Hodnotenie




Organizátor