Detail kurzu

Základné poznatky o SPC

TQM Slovakia s.r.o.

Popis kurzu

Pre sledovanie a riadenie výrobných procesov sa dnes používajú štatistické metódy. Cieľom je ovládanie procesu, znižovanie nákladov na skúšanie a následne na chod jednotlivých procesov. Dáme Vám praktické príklady toho, čo stojí za metódou SPC a ako sa môže metóda správne aplikovať v praxi.

Seminár poskytuje komplexný prehľad o princípoch, cieľoch a oblastiach použitia štatistického riadenia procesov. Účastník porozumie regulačným diagramom, dokáže interpretovať regulačné diagramy a ich výsledky využívať pre optimalizáciu procesu. Všetky získané poznatky sa prehĺbia v praktických cvičeniach.

Obsah kurzu

Základy SPC Ciele, koncepcia a oblasť použitia Systematické a náhodné chyby SPC ako stratégia sledovania trendov procesu Analýza spôsobilosti strojov a procesu Charakteristika spôsobilosti procesu, Pp, Cp a Cpk Výpočet parametrov Tvorba a aplikácia regulačných diagramov Nástroje pre SPC (Excel, CAQ, …) Prehĺbenie poznatkov na základe praktických workshopov Tipy/výmena skúseností

Trvanie: 2 dni

Predpoklady: Nie sú potrebné žiadne špeciálne predpoklady.

Rozsah: Kvalitné a rozsiahle školiace podklady Skúsený školiteľ Príjemná tréningová atmosféra s najlepšími službami Obed a jedlo počas prestávok Potvrdenie o účasti resp. kvalifikácii Dostatočný priestor pre zdieľanie znalostí a vedomostí

Cieľová skupina

Pracovníci z oblasti riadenia a zabezpečovania kvality, z výroby, ako aj ďalšie osoby, ktoré sa chcú s témou SPC oboznámiť.

Poznámka k cene

Pri registrácii viac účastníkov z jednej firmy poskytujeme 10 % zľavu z ceny druhého účastníka. Pre on-line rezervácie je poskytnutá zľava vo výške 3%.

Hodnotenie




Organizátor