Detail kurzu

ONLINE - Zákon o výkone práce vo verejnom záujme a jeho aktuálne problémy

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Oboznámenie s hlavnými časťami zákona o výkone práce vo verejnom záujme ako i metodická pomoc pri riešení problémov.

Obsah kurzu

Pracovné právo je v súčasnom “pandemickom” období veľmi dynamickým právnym odvetvím.

Legislatíva je nútená reagovať na situácie, ktoré nikto nepredpokladal a tak dochádza k rýchlym zmenám. Inštitúty, ktoré boli využívané v menšom rozsahu, ako napr. domácka práca a telepráca sa stali aktuálnymi aj v štátnej či verejnej správe.

Aj verejná správa je súčasťou spoločnosti a výkon práce vo verejnom záujme a jej podmienky reagujú na zmeny v živote spoločnosti. V dôsledku vývoja a zmien spoločnosti sa i vyvíjajú a menia i názory na spôsob realizácie pracovných vzťahov vo „verejnej službe“.

V súčasnosti napr. rezonujú v legislatíve verejnej služby tak otázka stability tohto pracovnoprávneho vzťahu ako aj otázka odmeňovania zamestnancov. Pri pracovnoprávnej legislatíve si musíme uvedomiť i to, že je to aj ochranné zákonodarstvo, ktoré je zamerané na ochranu zamestnancov, že osobitnú ochranu požíva mladistvý, zdravotne postihnutý zamestnanec, rodičia malých detí a tehotné ženy. A špecifické je v pracovnom práve aj uplatňovanie ústavnej zásady súkromného práva čo nie je zakázané, je dovolené.

Výrazné zmeny pracovného práva a osobitne výkonu práce vo verejnom záujme, ktorými tieto inštitúty v ostatnom období prechádzajú ako i rozbor judikatúry sú predmetom prednášky „Zákon o výkone práce vo verejnom záujme a jeho aktuálne problémy“.

Cieľová skupina

zamestnanci verejnej správy, personalisti, vedúci zamestnanci

Certifikát Potvrdenie o účasti Poznámka k cene

organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, online platforma

Kontaktná osoba

Adriana Matúšová
+421 914 124 580
adriana.matusova@otidea.sk

Hodnotenie




Organizátor