Detail kurzu

Inštruktor sociálnej rehabilitácie

ZOELI spol. s.r.o.

Popis kurzu

Vzdelávací program Inštruktor sociálnej rehabilitácie je zameraný na získanie teoretických aj praktických vedomostí a zručností potrebných na vykonávanie sociálnej rehabilitácie v podmienkach zariadenia sociálnych služieb alebo v domácnosti klienta. Sociálna rehabilitácia napomáha zaradeniu príjímateľovi sociálnej služby do bežného života v čo najväčšej miere a otvára mu možnosti plnohodnotného života v spoločnosti a tým predchádza jeho sociálnemu vylúčeniu.

Ťažiskom teoretickej časti je v získaní vedomostí v jednotlivých oblastiach sociálnej rehabilitácie na podporu samostatnosti, nezávislosti, sebestačnosti klienta, na aktivizovanie jeho schopností a posilňovanie návykov pri sebaobsluhe, dodržiavaní bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a legislatívnych predpisov.

Obsah kurzu

Absolvent vzdelávacieho programu Inštruktor sociálnej rehabilitácie:

  • Má teoretické vedomosti týkajúcej sa sociálnej rehabilitácie, sociálnych služieb, sociálnej práce s občanmi odkázanými na pomoc inej fyzickej osoby v zmysle zákona č. 448/2008 Z z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o sociálnych službách“).
  • Dokáže zabezpečiť dôstojný a maximálne hodnotný život pre človeka so zdravotným znevýhodnením.
  • Nadobudne vedomosti potrebné pre prácu s občanom s ťažkým zdravotným postihnutím a občanom odkázaným na pomoc inej fyzickej osoby a hlavnú orientáciu v sociálnej rehabilitácii ako systému opatrení zameraných na pomoc pri integrácii človeka do spoločnosti.
  • Pozná možnosti, systém tvorby a napĺňania individuálnych plánov rozvoja osobnosti.
  • Získa prehľad (podľa potreby skupiny) v sociálnych terapiách a ich možnostiach uplatňovania sociálnej rehabilitácii (muzikoterapia, arteterapia, animoterapia, ergoterapia a pod.) prostredníctvom praktických cvičení a konzultácií.
  • Je schopný poskytnúť poradenstvo a rozvíjať sociálnu komunikáciu klienta.

Cieľová skupina

Záujemcovia, ktorí majú záujem pracovať v zariadeniach sociálnych služieb alebo priamo v domácnosti klienta, ktorý je odkázaný na pomoc iných.

Kontaktná osoba


+421 917 522 558
info@zoeli.eu

Hodnotenie




Organizátor