Detail kurzu

Špecialista požiarnej ochrany - aktualizačná odborná príprava

VZDELÁVANIE Košice s.r.o.

Popis kurzu

Fyzická osoba s odbornou spôsobilosťou špecialistu požiarnej ochrany sa podrobuje raz za päť rokov pravidelnému overovaniu odbornej spôsobilosti po absolvovaní aktualizačnej odbornej prípravy.

 

Obsah kurzu

Čo je obsahom aktualizačnej odbornej prípravy? 

  • obsah odbornej prípravy upravuje § 32  vyhláška MV SR č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii  v znp.

  • príprava pre ústnu časť a praktickú časť overovania odbornej spôsobilosti špecialistu požiarnej ochrany: spracovanie riešenia protipožiarnej bezpečnosti jednotlivých druhov stavieb (obsah a postup riešenia protipožiarnej bezpečnosti pre praktickú časť overenia odbornej spôsobilosti špecialistu požiarnej ochrany sú uvedené v prílohe č. 11 Vyhlášky MV SR č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov). 
Skúška na overenie odbornej spôsobilosti špecialistu požiarnej ochrany 

  • Odbornú spôsobilosť špecialista požiarnej ochrany preukazuje osvedčením o odbornej spôsobilosti. Odbornú spôsobilosť špecialistu požiarnej ochrany overuje a osvedčenie o odbornej spôsobilosti špecialistu požiarnej ochrany vydáva Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

  • Overenia odbornej spôsobilosti sa môže zúčastniť fyzická osoba, ktorá absolvovala odbornú prípravu pre špecialistov požiarnej ochrany vo vymedzenom rozsahu, a to najneskôr do 6 mesiacov od skončenia odbornej prípravy, pričom absolvovanie odbornej prípravy sa preukazuje potvrdením o absolvovaní odbornej prípravy. Potvrdenie o absolvovaní odbornej prípravy pre špecialistu požiarnej ochrany platí 18 mesiacov od skončenia odbornej prípravy.  

Cieľová skupina

Pridaná hodnota pre Vás 

  • E- test - účastník odbornej  prípravy má neobmedzený prístup k elektronickým testom zostavených  z okruhu otázok určených pre písomnú časť overovania odbornej spôsobilosti na vykonávanie činnosti špecialistu PO 

  • vypracované otázky pre  písomnú a ústnu časť overovania odbornej spôsobilosti 

  • elektronický prístup k spracovaným vzorovým príkladom riešenia protipožiarnej bezpečnosti jednotlivých druhov stavieb.

Prečo absolvovať odbornú prípravu v spoločnosti VZDELÁVANIE Košice? 

  • učte sa od najlepších... odbornou prípravou Vás budú sprevádzať erudovaní lektori, ktorí majú vynikajúce odborné znalosti a dlhoročné praktické skúsenosti vo svojich odboroch.

  • záleží nám na spokojnosti našich absolventov, k práci pristupujeme profesionálne, ľudský prístup je pre nás samozrejmosťou.

Ďakujeme, že ste sa rozhodli aktualizačnú odbornú prípravu Špecialistu požiarnej ochrany v našej spoločnosti. Tešíme sa na Vás!  


Certifikát potvrdenie o absolvovaní odbornej prípravy Poznámka k cene

Možnosti financovania: https://www.vzdelavanie-ke.sk/moznosti-financovania

Hodnotenie




Organizátor