Detail kurzu

Chemická bezpečnosť - ochrana zdravia, životného prostredia, vzory dokumentácie a záznamov

Verlag Dashöfer, s.r.o.

Popis kurzu

Rozšírte si s nami povedomie o problematike chemickej bezpečnosti z hľadiska ochrany zdravia ľudí a životného prostredia. Získajte prehľad o požiadavkach a o súčasnom stave právnej úpravy SR a EÚ pre oblasť chemických látok a zmesí. Naučte sa zásady správnej podnikovej praxe zaobchádzania s chemickými látkami a zmesami. Vzory dokumentácie, záznamov pre chemickú bezpečnosť vo väzbe na právne požiadavky a na manažérske systémy – SMK, SEM a SMBOZP.

Obsah kurzu

  • Prehľad súčasného stavu právnej úpravy SR pre oblasť chemickej bezpečnosti.
  • Nová európska právna úprava pre oblasť uvádzania chemických látok, chemických prípravkov (CHL) a látok obsiahnutých vo výrobkoch na trh ich používania podľa – Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES)č.1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií (nariadenie REACH).
  • Globálny harmonizovaný systém klasifikácie a označovania chemikálií (GHS) – nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 zo 16. decembra 2008 o klasifi­kácii, označovaní a balení látok, o zmene, doplnení a zrušení smerníc – „nariadenie CLP“ (Classification, Labelling and Packaging).
  • Diskusia.

Cieľová skupina

manažmentu a ostatným pracovníkom organizácie, ktorí sú zodpovední za činnosti súvisiace s ochranou životného prostredia na jednotlivých úsekoch starostlivosti o životné prostredie, za prestavbu, budovanie, prevádzkovanie systému environmentálneho manažérstva, systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v organizácii alebo pre tých, ktorí sú/budú audítormi systému environmentálneho manažérstva podľa požiadaviek normy EN ISO 14 001 alebo systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa normy OHSAS 18001

Kontaktná osoba

Dana Jánošíková
+421 2/330 052 28
dana.janosikova@eseminare.sk

Hodnotenie




Organizátor