Detail kurzu

Odborná príprava na bezpečné používanie diizokyanátov - stredne pokročilá príprava online webinár

MEDISON, s.r.o.

Popis kurzu

Upozornenie: Akceptujeme len  prihlášku vyplnenú na našej webovej stránke  www. medison-pzs.sk

Povinný kurz pre všetky osoby, ktoré pracujú na profesionálnej úrovni,  so zmesami s obsahom diizokyanátov v koncentrácii 0,1hm% a viac. napr. pri používaní PUR Peny, polyuretánových farieb, tmelov lepidiel.

Pracovná zdravotná služba je oprávnená podľa zák. 355/2007 o podpore, ochrane a rozvoji verejného zdravia školiť a vydávať potvrdenia o absolvovaní školenia. 

Obsah kurzu

Stredne pokročilá príprava je určená pre manipuláciu s otvorenými zmesami s obsahom diizokyanátov  pri štandardnej teplote okolia  napr.  nanášanie sprejovej PUR peny, používanie PUR tmelov, lepidiel, striekanie polyuretánových farieb   v odvetrávanej kabíne,  aplikácia valčekom, aplikácia štetcom, aplikácia namáčaním a liatím napr.  podlahové a hydroizolačné aplikácie následné mechanické opracovanie (napr. orezanie) nie úplne vytvrdených predmetov, ktoré už nie sú teplé.

Polymérny MDI je používaný na výrobu tuhých, flexibilných, polotuhých a polyizokyanurátových a termosetových pien, používa sa ako spojivo na drevo a na výrobu jadier foriem pre zlievarenský priemysel.

HDI sa používa pri výrobe polyuretánových elastomérov a tesniacich hmôt,  na výrobu rôznych produktov ako sú napríklad automobilové diely, koberce, obuv, nábytok a podobne.

TDI sa používa na výrobu polyuretánovej peny, ktorá sa používa na čalúnenie nábytku, matracov, podkladov pod koberce,  pri výrobe náterov, tesniacich hmôt, lepidiel a elastomérov.


Cieľová skupina

Každý zamestnanec, ktorý pri práci používa, alebo pracuje s diizokyanátmi, (vrátane zamestnancov údržby), týka sa to aj príležitostnej práce napr. drobné údržbárske opravy.

Každý vedúci zamestnanec, ktorý na pracovisku je zodpovedný za odborné najneskôr vykonávanie činností s použitím diizokyanátov.

Každá fyzická osoba — podnikatel' (SZČO), ktorá nezamestnáva iné fyzické osoby a vykonáva prácu s diizokyanátmi.

Opakované preškolenie je povinné každých 5 rokov.

Certifikát Potvrdenie o absolvovaní podľa zákona č.355/2007 o podpore, ochrane a rozvoji verejného zdravia .
Hodnotenie




Organizátor