Detail kurzu

WEBINÁR: Metóda 5S + Bonus 6S

SEO s.r.o.

Popis kurzu

Chcete sa Vy a Váš tím dostať na cestu k efektívnosti a lepšej produkcii?

Cieľom webináru je vybudovanie základu pre úspešné zavádzanie metódy 5S, jej štandardizovanie a organizovanie poriadku na pracovisku tak, aby ste mohli byť úspešní pri implementácii 5S vo vašej organizácii, prevádzke alebo spoločnosti. Zmeny sú ťažké, ale nebojte sa – sme tu, aby sme vám pomohli. Tieto informácie potlačia akúkoľvekúzkosť a neistotu a dodajú vám istotu vydať sa na cestu k lepšiemu výrobnému procesu.

Obsah kurzu

LEKTORKA:  Ing. Anna Tóthová,

odborník v oblasti systémov kvality a environmentu a odbornými znalosťami z automobilového, potravinárskeho a strojárenského priemyslu.

1.  Čo je 5S? Základné informácie, význam, ciele, účel medódy 5S.

2.  Päť piliérov 5S + 6S – História, vysvetlenie skratiek a základných pojmov.

3.  1S Triediť / Sort / Seri – Systém triedenia a odstraňovania nepotrebných položiek z pracovného             prostredia, zavedenie Red tag systému.

4.  2S Usporiadať / Set in oreder / Seiton – Ako organizovať nástroje, ktoré prežili fázu triedenia                   vizuálnym spôsobom v poradí, ktoré dáva procesom zmysel.

5.  3S Vyčistiť / Shine / Seiso – Definovanie postupov, štandardov a harmonogramu čistenia s cieľom         udržať pracovisko denne čisté.

6.  4S Štandardizovať / Standardize / Seiketsu – Ako stanoviť pravidlá, štandardizovať pracovné                 činnosti a návyky, implementácia štandardov na jednotlivé pracoviská, kancelárie, sklady.

7.  5S Udržiavať / Sustain / Shitsuke – Motivácia, odmeňovanie, disciplína. Ako zabezpečiť denné 5S           audity, nápravná a preventívna činnosť a tvorba kontrolných záznamov.

8.  Bonus 6S / Bezpečnosť / Safety – Bezpečnosť ako nepretržitý proces podporovaný takmer                     všetkými  piliérmi 5S.

9.  Cvičenia

Cieľová skupina

 Zamestnanci a manažéri na rôznych stupňoch riadenia, zo všetkých oblastí výrobnej aj nevýrobnej sféry, kancelárií, skladov a údržby.

Poznámka k cene

V účastníckom poplatku je zahrnuté: náklady na celkovú organizáciu, metodický materiál spracovaný lektorom.

Kontaktná osoba


0904 908 226
seo@seosro.sk

Hodnotenie




Organizátor