Detail kurzu

Popis kurzu

Webinár je voľným pokračovaním základného kurzu Žiak na spektre autizmu I. (pôvodný názov Dieťa s autizmom v škole). Účasť na základnom kurze je odporúčaná nie však povinná.

Obsah kurzu

Dozviete sa aké deti na spektre autizmu (autistické spektrum, ďalej len AS) prichádzajú do bežných základných škôl, aké sú ich potreby, charakteristiky, prejavy a špecifiká. Prečo sú mylné informácie, že aspergerov syndróm je najľahšia forma autizmu a že dievčat s AS je oveľa menej ako chlapcov.

Prečo narastá počet týchto detí na školách a prečo zostáva ich nadanie často nepovšimnuté?

Pozrieme sa na najnovšie štatistiky, diagnostiku, symptomatológiu.

Cieľom kurzu je hlbšie porozumenie téme autizmu, osvojenie si účinných intervencií, rozvíjanie zručností a kompetencií pre inkluzívne vzdelávanie všetkých detí v triede a nachádzanie podporných opatrení pre deti na spektre autizmu.

Pre lepšiu predstavu o fungovaní deti s AS , ich prejavoch a prežívaní si rozoberieme aj konkrétne kazuistiky. Budeme sa spolu rozprávať, zdieľať svoje skúsenosti, pomáhať si a hľadať vhodné intervencie. Účastníci majú možnosť priniesť si po dohode s lektorkou kurzu aj svoju vlastnú kazuistiku.

Cieľová skupina

  • učitelia, učiteľky MŠ a ZŠ a špeciálnych škôl,
  • pedagogickí asistenti,
  • odborní zamestnanci.
Certifikát Aj absolvovaním tohto webinára môžete získať získať Certifikát Inklucentrum, ktorý vás oprávňuje žiadať o príplatok za profesijný rozvoj u svojho zamestnávateľa. Je potrebné absolvovať aspoň 10 webinárov s označením akreditované.
Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať