Detail kurzu

Online webinár: Aplikácia zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia po implementácii pravidiel projektu OECD BEPS

sféra, a.s.

Popis kurzu

Cieľom seminára je detailne vysvetliť aplikáciu vybraných ustanovení zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia (ďalej len „zmluva“) po implementácii pravidiel projektu OECD na zamedzenie erózii základu dane a presunu ziskov. Tieto pravidlá sa vzťahujú na zdaňovanie väčšiny cezhraničných transakcií, ktoré realizujú slovenské fyzické a právnické osoby a tiež iné subjekty so zahraničnými partnermi. Tieto pravidlá budú vysvetlené tiež na príkladoch a modelových situáciách.

Obsah kurzu

1. Účel „Preambuly“ k zmluve.
2. Zdaňovanie daňovo transparentných entít (článok 1 zmluvy).
3. Riešenie konfliktu dvojitej daňovej rezidencie (článok 4 zmluvy).
4. Posudzovanie vzniku a existencie stálej prevádzkarne po implementácii pravidiel na umelé obchádzanie statusu stálej prevádzkarne v prípade komisionárskych zmlúv, výnimiek z definície stálej prevádzkarne a fragmentácii činností (článok 5 zmluvy).
5. Vysvetlenie procesu korešpondujúcej úpravy základu dane pri dodržaní princípov transferového oceňovania (článok 9 zmluvy).
6. Zdaňovanie dividend (článok 10 zmluvy).
7. Zdaňovanie príjmov zo scudzenia majetku (článok 13 zmluvy).
8. Zefektívnenie procesu riešenia sporov pri aplikácii zmlúv (článok 25 zmluvy).
9. Opatrenie proti erózii základu dane a presunu ziskov prostredníctvom umiestnenia stálej prevádzkarne v treťom štáte.
10. Účel opatrenia pre obmedzenie výhod zo zmlúv prostredníctvom testu účelu transakcie (PPT pravidlo) a definovania osôb, ktoré majú nárok na výhody zo zmlúv (LOB pravidlo).
11. Diskusia
Poznámka k cene

Vstup na online webinár pre 1 osobu, študijné materiály v PDF, aktuálne vydanie časopisov Dane a Účtovníctvo a DPH v praxi od vydavateľstva Wolters Kluwer.

Hodnotenie




Organizátor