Detail kurzu

Škola empatie - Holistický koučing osobného rozvoja

Psychosophy Academy of Central Europe

Popis kurzu

Ide o jednoročný intenzívny tréning v koučovaní vlastného života formou 6x5 dňových celodenných seminárov.

Tréning vedie tvorca, zakladateľ, kouč, counsellor, tréner a učiteľ Metodickej empatie - Yehuda Tagar

Vďaka nadobudnutým zručnostiam sa potom človek stáva schopným účinne pomôcť iným.  Pomocou nástrojov Metodickej empatie, ktoré kombinujú zručnosti pre zdravé hranice, osobnú odolnosť a vedomú prácu s vlastnou energiou, komunikačné a vzťahové schopnosti, vodcovské schopnosti, vedomé rozhodovanie sa a základné poradenské zručnosti- sa stáva človek schopným prebrať do vlastných rúk efektívnu starostlivosť o seba a samoliečbu. Popri tom sa stáva zručným “priateľom na prahu” - sprievodcom, koučom pre druhých.

Obsah kurzu

1. Osobný rozvoj

Tento intenzívny tréning si kladie za cieľ zvyšovanie zručností pre osobný, sociálny a profesionálny rozvoj ľudí cez rozšírené vnímanie a chápanie vnútorného a vonkajšieho sveta. Jedná sa o tréning, kde sa posuniete osobne či profesionálne na vyššiu úroveň efektivity, udržateľnosti a tvorivosti, a tiež sa môžete stať zručnými mentormi, koučmi pre ostatných, ktorí sa usilujú o to isté.

∗Začnete sa učiť používať silný nástroj metodickej empatie v každodennom živote.

∗ Vaša schopnosť sebauvedomenia sa podstatne prehĺbi a získate viac porozumenia voči sebe a tým aj iným.

∗ Kurz vám umožní transformovať seba – rozvíjať svoje zručnosti a kompetencie, aby ste boli nápomocní ostatným v ich vlastnom osobnom rozvoji.

∗ Budete používať prácu s telom, slovné a umelecké sebavyjadrenie, aby ste sa prehĺbili a rozvíjali svoj potenciál.

∗ Na konci kurzu budete schopní efektívne spracovať životné výzvy pomocou seba-terapeutických procesov – rozvíjať sa a rásť cez nich.


2. Profesionálny rozvoj – práca s ľuďmi

V práci väčšina z nás trávi väčšinu svojho života, najlepšie roky života a najlepšie hodiny väčšiny svojich dní. Ak používame prácu iba ako spôsob obživy - uniká nám hlavný potenciál, ktorý je skrytý v práci -možnosť pre seba rozvoj.

To, ČO musíme v práci robiť, nemusí byť pre väčšinu z nás slobodnou voľbou, pretože práca vo všetkých jej formách je predovšetkým ľudskou službou, ale to - AKO to robíme, je to potenciálne slobodná voľba: koľko z nášho potenciálu pre osobný, sociálny , duchovný a tvorivý rozvoj sa prejavuje v práci - to nie je definované popisom práce. Je to individuálna voľba, ktorá si vyžaduje iniciatívu a zručnosti

 Pracovisko je úplne ľudské iba vtedy, keď sa mobilizuje hlboký rozvojový potenciál ľudí, ktorí v ňom pracujú. Keď sa naša „vnútorná kariéra“ rozvinie popri našej „vonkajšej kariére“ - naša práca sa plne humanizuje.

Tréning umožňuje získanie kompetencii použiteľných na rôzne povahy rôznych sektorov práce a organizácie, lebo jeho základné princípy a štandardy sú súčasťou konceptu trvalo udržateľného rozvoja človeka. Tieto princípy sú rovnako univerzálne a také jedinečné ako ľudské bytosti a každá z jeho siedmich zložiek slúži súčasne záujmom osobného rozvoja, profesionálneho rozvoja a rozvoja organizácie samotnej.

Viac o kurze a metóde na www.pace.sk; https://www.facebook.com/skola.empatie.sk


Forma štúdia

Ročník sa skladá z 6× 5-dňového intenzívneho celodenného seminára a z 3-dňového ukončovacieho seminára. V prezenčnej forme štúdium prebieha na 2 miestach na Slovensku - v Bernolákove a v Košiciach.

Každý výukový deň sa skladá zo 4 blokov, kde sa striedajú vysvetlenia metodiky a duševných javov, teoretické témy, praktické ukážky, cvičenia, osobné a supervízne otázky (podľa obsahu konkrétneho seminára).

Uzavretá skupina, max. 17 študentov na skupinu.

Prvý seminár organizujeme aj s cieľom poskytnúť možnosť zorientovať sa vo forme, priebehu a podmienkach štúdia. Po prvom stretnutí sa môžete rozhodnúť o pokračovaní štúdia.

Kurz prebieha v slovenčine a v angličtine súbežne s prekladom.

Semináre budú prebiehať preferovane v prezenčnej forme alebo online cez videokonferenciu (cez Zoom), ak nám situácia nedovolí sa stretnúť fyzicky.


Cieľová skupina

Kto môže mať prospech z tohoto kurzu:

·         profesionáli z oblasti psychológie, terapeutickej praxe, koučingu a sociálnej práce

·         učitelia, rodičia a odborníci v oblasti vzdelávania a výchovy detí a mládeže

·         lídri, manažéri, profesionáli z oblasti ľudských zdrojov a organizačnej psychológie

·         odborníci z oblasti medicíny, psychiatri a odborníci v oblasti psychosomatiky

 

Kurz je určený pre tých, ktorí sa usilujú posunúť sa osobne či profesionálne na vyššiu úroveň, a tiež sa stať efektívnymi koučmi, mentormi, sprievodcami pre ostatných.

Kurz má využitie v 3 oblastiach. Vo všetkých troch potrebujeme pochopiť dynamiku duše, chápať druhých ľudí aj seba a potrebujeme s tým spojené praktické zručnosti.

Rozšírené vnímanie a chápanie vnútorného a vonkajšieho sveta otvára nové možnosti v živote.

Certifikát Diplom v Holistickom koučingu Poznámka k cene

Cena za akademický rok je 2975,- Eur

Kontaktná osoba


0910 926 450
mira.tagar@pace.sk

Hodnotenie




Organizátor