Detail kurzu

Leadership 2.0 - Ako viesť ostatných a nechať sa viesť

PDCS

Popis kurzu

Môže byť aj hĺbavý introvert s dobrým lídrom? Objasníme si, čo je facilitatívny leadership,  aký typ “charizmy” a motivovania funguje. Rozoberieme si, ako funguje medzigeneračné pracovisko a čo funguje vo vedení ľudí z generácie X, Y, Z a Alfa. Ukážeme si a precvičíme techniky motivovania ľudí, ako aj postupy pri konštruktívnej kritike a dosahovaní  spoluzodpovednosti vedených.

Obsah kurzu

Na kurze využijeme ukážky videí, testy a prehrávanie rolí v malej skupine. Rozoberieme si, aká organizačná kultúra sa pestuje na vašom pracovisku a ako ju môže využívať líder vášho typu. Budeme sa venovať aj dištančnému riadeniu a vedeniu - ako viesť ľudí na diaľku, ako majú fungovať pracoviská alebo projekty, ktorých pracovníci sedia v rôznych miestach alebo štátoch. Vyskúšame si: 

  • Ako rozhodovať v užšom tíme vedenia na diaľku (cez telefóny, maily, online stretnutia) 
  • Ako viesť rôzne typy pracovných rozhovorov na diaľku (napr. zadávanie úloh, inštruovanie, kontrola plnenia úloh a postupu v projekte, výberové konanie, hodnotiaci pohovor s podriadeným, apod..)
  • Ako zasahovať na diaľku v prípade konfliktu (vyjasňujúce alebo mediačné stretnutie s 2-3 pracovníkmi alebo oddeleniami v prípade napätých vzťahov, nedorozumení, nekomunikácie...)
  • Ako posilňovať kohéziu, rozvíjať pozitívnu a oceňujúcu organizačnú kultúru (bez ohľadu na to, na ktorom kontinente sa jednotlivé tímy nachádzajú)
  • Ako pracovať s časom (rôzne časové pásma a iné časy pracovnej doby, rešpektovanie rôznorodých sviatkov a kultúrnych odlišností...)
  • Brainstorming a rozhodovanie na diaľku, korekcia a zásahy do textov pri vytváraní spoločnej koncepcie, štandardov, publikácií apod.
  • Ako na diaľku pripravovať a realizovať (medzinárodné alebo domáce) semináre a konferencie (napr. online World Café, online Open Space, online simulácie...) 

Kurz vedie Dušan Ondrušek, odborník s viac ako 30-ročnou vlastnou líderskou skúsenosťou.  Zameriava sa na oblasť organizačného rozvoja, efektívnu komunikáciu a tvorivosť, ako aj na alternatívne spôsoby riešenia konfliktov a v týchto témach publikoval viacero kníh.

Online kurz sa koná počas dvoch dní v čase od 9:00 do 15:00 hod a účastníci pred kurzom dostanú inštrukcie k pripojeniu sa online. Účastníci kurzu získajú certifikát, elektronické materiály k téme (vo formáte PDF) a zoznam odporúčanej literatúry.

V priebehu online stretnutia budeme diskutovať, pracovať s virtuálnou tabuľou a užívať si spoločnosť ľudí, ktorí majú chuť sa pýtať a zamýšľať. Kurz nevyžaduje osobitnú znalosť online nástrojov! Jediné, čo potrebujete, je wifi pripojenie z miesta, kde sa nachádzate a zariadenie s kamerou (ideálne notebook/ počítač alebo tablet, mobil).


Cieľová skupina

manažéri/-ky, vedúci tímov, projektoví manažéri, riadiaci pracovníci
Certifikát Účastníci získajú certifikát o absolvovaní kurzu.
Hodnotenie




Organizátor