Detail kurzu

Označovanie obalov určitých nebezpečných chemických zmesí od 1. januára 2021

Verlag Dashöfer, s.r.o.

Popis kurzu

Školenie je určené pre dovozcov, výrobcov, distribútorov, predajcov nebezpečných chemických prípravkov, ktorí ich dovážajú, predávajú, uvádzajú na trh v SR alebo v iných krajinách EÚ: DOVOZCOVIA nebezpečných prípravkov, VÝROBCOVIA, spracovatelia a formulátori vyrábajúci nebezpečné prípravky, ZAZMLUVNENÍ VÝROBCOVIA, spracovatelia, formulátori vyrábajúci nebezpečné prípravky v režime na zákazku „toll manufacturing“, OPÄTOVNÍ PLNIČI, ktorí prebalujú nebezpečné prípravky z originálnych obalov do svojich obalov, DISTRIBÚTORI, ktorí preznačujú nebezpečné prípravky (re-branding/re-labelling), VÝROBCOVIA/DOVOZCOVIA kombinovaných výrobkov s obsahom nebezpečných prípravkov. Dotknuté nebezpečné chemické prípravky (produkty) sú z portfólia: stavebnej chémie, plnív, tmelov, lepidiel, prípravkov na povrchovú úpravu materiálov, prípravkov na úpravu kože (papiera), produktov na impregnáciu textilu, leštidiel, náterov, farieb, riedidiel, tonerov, atramentov, prípravkov na zváranie (spájkovanie), fotochemikálií, hnojív, biocídov, pesticídov, prípravkov na báze polymérov, nemrznúcich zmesí, mazív, lubrikantov, autochémie, (auto) kozmetiky, čistiacich prostriedkov, detergentov, vonných prípravkov

Obsah kurzu

  • Čo je nové od 1. januára 2021. Ktoré spoločnosti majú povinnosti vyplývajúce z prílohy VIII CLP nariadenia. Rozsah nariadenia pre moje chemické produkty, výnimky z oznamovacej povinnosti.
  • Prechodné ustanovenia pre prílohu VIII.
  • Ako je potrebné Európskej chemickej agentúre oznamovať informácie o svojich nebezpečných produktoch (elektronické nástroje, oznamované informácie – zloženie produktov a ich charakteristiky, zdroje informácií).
  • Ako má vyzerať označenie vybraných chemických produktov po novom. Čo to je UFI, aký je jeho vzťah s označením produktov a kartami bezpečnostných údajov.
  • Sankcie za chemické produkty, ktoré nie sú v zhode s novou legislatívou.

Cieľová skupina

je určený zodpovedným pracovníkom, ktorí pracujú na pozíciách nákupu a predaja, vedúcich výroby, produktového manažmentu, bezpečnosti produktov, manažmentu kvality, manažmentu životného prostredia, OŽP, EHS, HSE, SHE, OHS, BOZP a komunikácie v dodávateľskom reťazci.

Kontaktná osoba

Dana Jánošíková
02 / 33 00 52 28
dana.janosikova@eseminare.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať