Detail kurzu

Online seminár: Komplexný účtovný pohľad na rok 2019 a 2020 pod vplyvom zmenených predpisov počas obdobia pandémie - Ing. Mária Horváthová

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Pod vedením Ing. Márie Horváthová vám prinášame praktický online seminár, ktorý vám pomôže zorientovať sa v daňových a účtovných povinnostiach pre rok 2020. V rámci jeho obsahu si objasníme, ako vplývajú krízové opatrenia na zostavenie účtovnej závierky za rok 2019, definujeme si nové lehoty z pohľadu účtovníctva a dane z príjmov, povieme si ako vplývajú hmotnoprávne predpisy na rozhodnutie prerozdeliť účtovný zisk za rok 2019 a ozrejmíme si tiež, ako bude prebiehať proces schvaľovania účtovnej závierky v roku 2020.

 

Pozornosť zameriame aj na ďalšie účtovné prípady ako je napríklad vystavenie dokladov a možnosti opravy faktúr, pohľadávky po lehote splatnosti a úroky z omeškania počas obdobia pandémie, úľavy pre konkurzné konanie, exekúcie či zmeny pri vstupe do likvidácie.

Popis

Ako prebieha webinár a technické podmienky pre sledovanie nájdete TU.

 

Ako bonus získa každý účastník:
  • Záznam z online seminára

Obsah kurzu

Program

  • Vplyv pandémie na zostavenie účtovnej závierky za rok 2019. Vplyv zmenených lehôt na informácie v zostavenej účtovnej závierke pred a v čase obdobia pandémie. Účtovné obdobie končiace počas obdobia pandémie. Stanovenie jednotlivých dátumov zostavenej a novozostavenej účtovnej závierky, uloženie účtovnej závierky do registra účtovných závierok. Opravy vykazovaných údajov v zostavenej a schválenej účtovnej závierke. Nezabudnúť na interné smernice.
  • Proces schvaľovania účtovnej závierky v roku 2020. Vplyv hmotnoprávnych predpisov na rozhodnutie prerozdeliť účtovný zisk za rok 2019.
  • Stručný prehľad lehôt z pohľadu účtovníctva a dane z príjmov.
  • Účtovníctvo v priebehu roka 2020 z pohľadu zavedených opatrení počas obdobia pandémie. Vystavenie účtovných dokladov, možnosti opravy faktúr. Stanovenie dňa uskutočnenia účtovného prípadu. Definície tržieb. Účtovanie finančnej podpory na udržanie prevádzky a iná štátna pomoc.
  • Pohľadávky po lehote splatnosti počas pandémie. Prehľad o pohľadávkach z pohľadu účtovníctva a dane z príjmov. Otázka úrokov z omeškania počas obdobia pandémie. Úprava dočasnej ochrany podnikateľov. Úľavy pre konkurzné konanie, exekúcie. Zmeny pri vstupe do likvidácie.

 

Harmonogram

09:00 - 11:00 prednáška

11:00 - 11:30 prestávka

11:30 - 13:00 prednáška

13:00 - 13:15 prestávka

13:15 - 14:30 prednáška 


PROFIL LEKTORA: 

Ing. Mária Horváthová

Dlhoročná odborníčka a metodička účtovníctva podnikateľov. Audítorka Slovenskej komory audítorov a IFRS expert. Členka metodickej komisie účtovných štandardov Slovenskej komory audítorov. Lektorka a autorka odborných článkov.


Cieľová skupina

pre všetkých, ktorých táto téma zaujíma ... 
Hodnotenie




Organizátor