Detail kurzu

Platobná karta - moderný platobný nástroj

Inštitút bankového vzdelávania NBS, n.o.

Popis kurzu

Seminár odpovedá na otázky, prečo je platobná karta najčastejšie používaným platobným nástrojom, ako funguje kartová platobná schéma a aké sú úlohy bánk vydávajúcich a prijímajúcich karty. Vysvetľuje aj obchodný model založený na výmenných poplatkoch a ako funguje zúčtovanie kartových transakcií. Na príkladoch vysvetľuje čo znamená bezpečnosť pri kartových transakciách, ako je dnes zabezpečená a aký bol jej technický vývoj. Na záver sa účastníci dozvedia aké sú najnovšie inovatívne spôsoby použitia platobných kariet a tiež ktoré platobné riešenia môžu v budúcnosti platobným kartám konkurovať.

Obsah kurzu

  1. Platobná karta – platobný nástroj
  2. Zúčtovanie transakcií
  3. Obchodný model
  4. Bezpečnosť
  5. Trendy & výzvy

Cieľová skupina

Seminár je určený pre zamestnancov bánk a poskytovateľov služieb, ktorí pracujú v oblasti vývoja alebo prevádzky kartových produktov alebo akceptácie platobných kariet.  Účastníkmi môžu byť aj pracovníci, ktorí zatiaľ nemajú žiadne skúsenosti s platobnými kartami.

Technická realizácia:

Seminár bude prebiehať on-line cez platformy Microsoft Teams, Zoom alebo Skype, ktoré umožňujú vzdialenú komunikáciu a zdieľanie vysielajúcej obrazovky. Ak účastníci nemajú na PC nainštalovaný MS Teams, Zoom alebo Skype, je možné použiť pripojenie  cez web.

Na pripojenie on-line postačuje štandardný web prehliadač a notebook, tablet alebo PC s reproduktormi/slúchadlami a mikrofónom.

Podrobnejšie informácie ohľadom pripojenia a priebehu školenia poskytneme prihláseným účastníkom pred konaním kurzu.


Kontaktná osoba

Ing. Mario Goliaš
+421 905 436 719
mario.golias@ibv-nbs.sk

Hodnotenie




Organizátor